Lorenzo'nun gençlere yönelik kartı

Hasan

New member
Şirketlerde staj yapan öğrencilerin güvenliğini garanti altına alacak yeni bir anlaşma

İle ilgili 
Notizie.it editör ekibi 
Yayınlandığı tarih 24 Ekim 2024, 10:30

Lorenzo'nun kartı: kolektif bir bağlılık

Geçtiğimiz günlerde imzalanan Lorenzo'nun kartı özellikle eğitim kurslarına katılan genç öğrenciler için işyerinde güvenliği garanti etmeye kararlı olan İtalyan iş sistemi için önemli bir adımı temsil ediyor. Bu anlaşma son derece alakalı bir forum olan Confindustria Genel Konseyi'nde imzalandı ve genç işçilerin haklarının ve onurunun korunmasının öneminin altını çiziyor.

İtalya'yı sarsan trajik olay

Ölümü Lorenzo ParelliUdine'deki bir metal işleme şirketinde staj yaparken meydana gelen 18 yaşındaki genç bir öğrenci, çok önemli bir konuya ışık tuttu: iş dünyasında gençlerin güvenliği. Bu trajik olay, İtalyan toplumunu işe yerleştirme süreçleri ve güvenli ve saygılı bir çalışma ortamının garanti edilmesi ihtiyacı üzerinde derinlemesine düşünmeye itti. Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella başsağlığı diledi ve benzer trajedilerin tekrar yaşanmasını önlemek için ortak kararlılığın öneminin altını çizdi.

Lorenzo'nun kartının amaçları

Orada Lorenzo'nun kartı Şirketlerin stajyerlik yapan gençlere yönelik yeterli güvenlik önlemlerini alabilmeleri için açık yönergeler oluşturmayı amaçlamaktadır. Ana hedefler arasında şunlar yer almaktadır: iş riskleri konusunda özel eğitim, pratik faaliyetler sırasında sürekli denetim ve kapsayıcı ve güvenli bir çalışma ortamının yaratılması. Şirketlerin, yalnızca düzenlemelere uymak için değil, aynı zamanda gelecek nesil çalışanlara daha iyi bir gelecek sağlamak için gençlerin sağlık ve güvenliğini korumanın önemini anlaması hayati önem taşıyor.