Lider Gökhan Yüksel: Bizim Kartal’a kelamımız var

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Lider Gökhan Yüksel: Bizim Kartal’a kelamımız var Kartal Belediye Lideri Gökhan Yüksel, son günlerde ‘Eski Stad Meydanı’ projesiyle ilgili yazılı, görsel ve toplumsal medyada yer alan haber ve savlara açıklık getirdi. Lider Yüksel, Kartal Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada Kartal’a stad yapmak için Kartallı komşularına bir yemin ettiğini tabir etti.

Kartal Belediye Meclisi 3’üncü toplantı yılı Eylül ayı 1’inci oturumunun açılış konuşmasını yapan Lider Gökhan Yüksel, Ulusal Emlak Genel Müdürlüğü’ne üç kere yazı yazdıklarını lakin bu üç yazıya da yanıt alamadıklarına dikkat çekerek, “Hepimiz Kartal sevdalısıyız. Bizim niyetimiz buraya bir meydan kazandırmak. Niyetlerimiz tıpkı ancak irtibatta bir sorun var galiba. O, bağlantıdaki sorunları de hallederiz zira bizim Kartal’a kelamımız var.” dedi

‘Komşularımızın taleplerini göz önüne aldık’

‘Milli Emlak’ı yok saydınız, onlarla görüşmediniz, yangından mal kaçırdınız!’ üzere söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirten Lider Gökhan Yüksel açıklamasında şu sözleri kullandı. “Kartal’ın merkezinde olan ve eski stadımızın bulunduğu meydanı ben inanıyorum ki, bu salondaki herkes epey hoş hayal ediyor. Meydanın sert tabanıyla ilgili hem o bölgede yaşayan komşularımız birebir vakitte esnaflarımızla konuştuğumuzda, -‘İşin içine biraz daha yeşil alan katın’- taleplerini göz önüne alıp projeyi yeşil alanı daha fazla olan bir projeye çevirdik. -‘Milli Emlak’ı yok saydınız, onlarla görüşmediniz, yangından mal kaçırdınız’- üzere söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır.”

‘Milli Emlak’a yazılı ve kelamlı bilgi verdik lakin yanıt alamadık’

“Ben geçtiğimiz devirde Kartal Belediyesi’nde Meclis üyesiydim. Ne kadar düzgün bir Kartallı olduğumu ve nasıl bir Kartal hayali kurduğumu da buradaki bütün arkadaşlar bilirler. Evvelki devirde buranın üretimiyle ilgili adımlar atmış ve projelerini hazırlamıştık ama o devir üretimi yetişememişti. Geçtiğimiz periyot adım atmadan evvel Ulusal Emlak’a -‘Proje alanı yaklaşık 11 dönüm, buranın yaklaşık 3 dönümü sizin. Burada Kartal halkına dönük hoş bir Meydan ve Park projesi yapmak istiyoruz. Bu alanı bize verin.’- diyerek bilgi verdik. Ancak Ulusal Emlak bize geri dönüş yapmadı. Biz bu vakitte ısrar ettik ve geçtiğimiz yıl 2 Kasım 2020 tarihinde tekrar Ulusal Emlak’a yazı yazdık. Bir de bir ‘Yap İşlet Devret’ modeli geliştirdik. Bütün inisiyatifin belediyede olduğu otoparkına, fuaye alanına, meydanına, yeşil alanına bizim karar vereceğimiz bizim tasvir edeceğimiz bir model. Tabi bu yazımıza da maalesef karşılık gelmedi. Kelamlı irtibat kurduğumuz süreçlerde oldu lakin net yazılı bir yanıt alamadık.”

‘İnisiyatifin Kartal Belediyesi’nde olduğu bir model geliştirdik’

“Kartal halkına, Kartal’ın çocuklarına kelamımız var. Hoş otoparkıyla, yeşilliğiyle hoş bir meydan yapacağız. Bu sebeple bir de talihimizi Ankara’daki Genel Müdürlüğe yazı yazarak deneyelim dedik. 26 Mayıs 2021 tarihinde Genel Müdürlüğe yazı yazdık. Burası ile bir kelamlı irtibat de kurduk. Gitmek istediğimiz yol da ‘Yap İşlet Devret’ modeli üzere görünen bu modelde inisiyatifin büsbütün belediyede olabilmesi ortasında önemli bir çalışma içerisindeyiz. Sürecin bir kısmına yüzde 100’ü belediyemize ilişkin olan iştirak şirketimizle yol yürümek niyetimiz var. Bu ‘Yap İşlet Devret’ modelinin kurallarını Kartal Belediyesi belirliyor. Nedir bu kural? Otoparkı olacak, fuaye ve fuar alanı olacak, meydanı olacak ve bu meydanın üçte biri yeşil alan olacak.”

‘Kimseden sakladığımız, gizlediğimiz bir model değildi’

“Bu projenin görsellerini ‘500 Günlük Sunum’ başlığı altında birfazlaca meclis üyesi arkadaşımıza, basın mensubu arkadaşlarımıza, kanaat başkanlarımıza, dernek liderlerimize meclis salonunda anlattım. Onlara nasıl bir proje yapacağımızı anlattım. Kimseden sakladığımız, gizlediğimiz bir model değildi.”

‘2006 yılında stad formatından çıkartıldı’

Stad alanının 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kartal Belediyesi’nin AK Parti’de olduğu devirde stad formatından çıkartılarak, otopark ve meydan işlevi yüklendiğine dikkat çeken Lider Yüksel kelamlarını şu biçimde sürdürdü:

“Burayı niye stad yapmıyorsunuz- diye takılan arkadaşlarımız oldu. Onlara buranın planlarının 2006 yılında İBB ve Kartal Belediyesi’nin AK Parti’de olduğu periyotta stad formatından çıkartılarak, otopark ve meydan işlevi yüklendiğini anlattım. Bizde planına uygun adım atmak zorundayız. Hatta o planda der ki; Meydanla, otopark içinde kalan açık alana ticari alan yapabilirsiniz. Lakin bizim emelimiz AVM yahut ticarileşme değil. Yalnızca 100 metrekare civarında 8 tane dükkan yer alacak.”

‘Milli Emlak’ın karşılığını toplumsal medyadan gördük’

“ötürüsıyla ; en son üç ay evvel yazdığımız yazıya da karşılık vermeyen Ulusal Emlak’tan bir karşılık gördük ancak arkadaşlarımız bu karşılığı toplumsal medyadan gösterdi. Bu toplantıya gelene kadarda bana gelen bir bilgi yoktu. Bu karşılık bana gelmeden nasıl toplumsal medyadan gözüküyor? Bu da şaşırtan..!”

‘Niyetimiz Kartal halkına hoş bir meydan kazandırmak’

“Ben geriye dönmeyi seven biri değilim. Burada hepimiz Kartal sevdalısıyız. Bizim niyetimiz buraya bir meydan kazandırmak. Niyetlerimiz birebir ancak bağlantıda bir sorun var galiba! O bağlantıdaki sorunları de hallederiz zira bizim Kartal’a kelamımız var. Hoş bir projeyi orada gerçekleştireceğiz ve gerçekleştirdiğimiz projenin bütün inisiyatifi de büsbütün bizde olacak. Kaygımız belediyenin cebinden para çıkartmadan o projeyi gerçekleştirmek. Proje gerçekleştiğinde niyetin ne kadar hoş bir proje çıkartmak olduğunu daima birlikte nazaranceğiz”
diye konuştu.