Kezzapla kuyumcu soygununa kalkıştı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kezzapla kuyumcu soygununa kalkıştı İzmir’in Buca ilçesinde, tanımadığı kişinin kezzaplı saldırısına uğrayan 30 yıllık kuyumcu İsa Tatlı (48), sol gözünü kaybederken, bedeninin çeşitli yerlerinde yanıklar oluştu. Olayın akabinde ortadan kaybolan şüphelinin belirlenip, yakalanması için polis çalışma başlattı. Hücum anının ise güvenlik kamerasına yansıyan imgeleri ortaya çıktı.

Olay, 2 Temmuz’da, Yiğitler Mahallesi Menderes Caddesi’nde meydana geldi. İş yerinin önünde oturan 30 yıllık kuyumcu İsa Tatlı, kimliği çabucak hemen tespit edilemeyen kişinin kezzaplı saldırısına uğradı. Tatlı’nın bağırışlarının akabinde kuşkulu, olay yerinden kaçtı. Tatlı, üstündeki tişörtü çıkarırken, etraftaki esnaf tarafınca hastaneye kaldırıldı. Uzun süren tedavisinin akabinde sol gözünü kaybeden Tatlı’nın bedeninin çeşitli yerlerinde de yanıklar oluştu.

Kaçarken kılık değiştirmiş

Hücumun akabinde polis gruplarınca geniş çaplı çalışma başlatıldı. Grupların yaptığı çalışmada, şüphelinin şapka ve maske taktığı, olay daha sonrası orta sokakta üzerini değiştirdiği ve kıyafetlerini çöpe attığı belirlendi. Saldırganın kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma sürüyor.

’30 yıllık esnafım, kimselerle bir hasımlığım yok’

Şüphelilerin yakalanmasını isteyen İsa Tatlı, “2 Temmuz’da dükkanımın önünde otururken, hiç tanımadığım biri yüzüme kezzap atarak, beni yere düşürmeye çalıştı akabinde soygun teşebbüsünde bulundu. BağIrışlarımın akabinde panik yaparak kaçtı. Olayın akabinde sol gözümü kaybettim. 5 gün Bozyaka, 4 gün Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gördüm ve tedavim hala sürüyor. Meskenden çıkarken korkarak çıkıyorum zira tanımadığım bir insan tarafınca atağa uğradım. kimselerle bir hasımlığım yok, burada 30 yıllık esnafım, kuyumculuk yapıyorum. Bana bunu yapan kişinin yakalanmasını istiyorum” dedi.