Kendi pinatanızı yapın: Meraklılar için kendin yap talimatları

kolluk

New member
kendin yap
Kendi piñatanızı yapın: popüler şeker krakerini yapmak için talimatlar

Sevgiyle dekore edilmiş ve zengin bir şekilde doldurulmuş piñata, bir Latin Amerika tatil geleneğidir.

© Liudmila Chernetska / Getty Images

Anna Dilim

Doğum günü, bekarlığa veda partisi veya bir sonraki bebek partisi için: Latin Amerika’nın renkli bir kartonpiyer figürünü ikramlarla doldurma geleneği de bu ülkede artan bir popülariteye sahip. Size kendi başınıza nasıl piñata yapacağınızı anlatacağız.

Meksika ve Orta Amerika’da, doğum günleri veya Noel gibi özel günlerde kil çömlekleri krep kağıda sarmak ve içlerini şeker veya meyve ile doldurmak bir gelenekti. Daha sonra çocukların gözleri bağlandı ve piñata kırılıp içindekiler ortaya çıkana kadar ona vurmaları için bir sopa verildi. Bu Latin Amerika geleneği, kil çömlekler artık örtülmese de, bunun yerine karton figürler kullanılmasına rağmen bugün hala devam ediyor. Lama, bulut veya futbol: yaratıcılığın sınırı yoktur. Aşağıda, kendi başınıza nasıl bir piñata yapacağınızı adım adım göstereceğiz.

Adım adım: Kendi pinatanızı nasıl yapabilirsiniz?

Latin Amerika geleneğini takiben eşek şeklinde bir piñata seçtik. Bunun için – istenen dolguya ek olarak (şekerler ve/veya oyuncaklar gibi) – aşağıdaki el işi gereçlerine ihtiyacınız vardır:

Bu arada: Elbette kartonpiyerden klasik bir piñata da yapabilirsiniz – ancak bunun için çok daha fazla zamana, çalışma adımlarına ve malzemeye ihtiyacınız var. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi burada bulacaksınız.

Aşama 1: Kurşun kalemle eşeğin dış hatlarını kartona çizin ve ardından makasla hayvanı kesin. Şimdi bitmiş şablonu ikinci kutuya yerleştirin, ana hatları tekrar çizin ve şablonu kesin.

Adım 2: Kalan karton kutudan en az on santimetre genişliğinde, uzunluğu eşek piñata’nın tüm çevresini kaplayan bir şeridi kesmek için makası kullanın.

Aşama 3: Çift taraflı bandı alın ve içi boş bir gövde oluşturmak için piñata’nın iki tarafını karton şeritle birbirine yapıştırın. Piñatayı daha sonra doldurabilmeniz için tepede küçük bir açıklık bırakmayı unutmayın.

Adım 4: Gövde tamamlandığında, tüm dış yüzeye çift taraflı bant uygulayın. Ardından krepon kağıdı rulolarını (renkler serbestçe seçilebilir) her biri üç ila altı santimetre genişliğinde aynı boyutta şeritler halinde kesin.

Adım 5: Şimdi saçakları kesilmiş krep kağıt şeritlerine eşit aralıklarla kesin. Unutmayın: mesafe ne kadar küçük olursa, sonuç o kadar saçaklı olur. Şimdi şeritleri açarsanız, saçak şeritlerini bitirmişsinizdir.

Adım 6: Koruyucu filmi banttan çıkarın ve renkli saçaklı şeritleri – aşağıdan yukarıya – karton kutuya yapıştırın. Ve her taraftan eşit şekilde, böylece tek tip bir genel resim oluşturulur.

Adım 7: Eğer istersen, şimdi yapabilirsin Gözler eşeğin kafasına takın. Daha sonra asılabilmesi için piñataya sağlam bir ip de bağlamanız gerekecek. Gövde içerikle doldurulduktan sonra, sonunda kapatın.

Ve başka bir ipucu: Piñatayı kendiniz yapmak istemiyorsanız, çocuklar ve yetişkinler için hazır figürleri internetten de sipariş edebilirsiniz. Klasiklere ek olarak özellikle popülerdir tek boynuzlu at – bu modeller:

Doldurma: Piñata’ya ne girer – ne girmez?

Geleneksel olarak, bir piñata ile tatlılar dolu, ancak etkinliğe bağlı olarak başka lezzetler de ekleyebilirsiniz veya oyuncak Şekilde gizleyin. Örneğin bir bekarlığa veda partisi için küçük olanlar var. likör şişeleri (plastikten yapılmış) veya prezervatifler, ancak küçük eczane ürünleri (örn. pudra, meme başı merhemi, yağ) bebek duşu için uygundur – hatta para. Temel olarak, elbette, aynı zamanda ait konfeti iyi doldurulmuş bir pinataya. Öte yandan tehlikeli, ağır ve sivri cisimler, cam ve porselen ya da meyve ve sebze gibi taze yiyeceklerden kaçınmalısınız.

Ayrıca ilginizi çekebilir:

Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Daha fazla bilgi burada mevcuttur.

#Konular