Kamu sağlık hizmetinin modernizasyonu

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Pakt ÖGD danışma kurulunun ilk raporu, Almanya’daki kamu sağlık hizmetinin (ÖGD) yaklaşan pandemilere ve diğer ulusal sağlık acil durumlarına karşı nasıl daha iyi hazırlanabileceğini gösteriyor. Danışma kurulu, anlaşmaya ve ÖGD’nin misyon beyanına dayanarak son aylarda ÖGD’nin uzun vadede ve geleceğe yönelik olarak nasıl modernize edilebileceğine dair öneriler geliştirdi. Bugün Danışma Kurulu Başkanı Bayan Dr. Teichert, spesifik tedbirlerin yer aldığı raporu Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn’a teslim etti.

ÖGD Danışma Kurulu Paktı’nın başlıca tavsiyelerine gelince:

Kriz yönetimi ve sivil koruma

Kriz yönetimi tüm eyalet yasalarında yer almalıdır. Ayrıca ÖGD’nin her kademesinde kriz yönetimi yapılarının kurulması tavsiye edilir.

Personel, finansman ve kaynaklar

ÖGD Paktı’nda öngörülen personel artışı, açıkça ÖGD’nin tüm alanlarını güçlendirmeyi amaçlamaktadır. “Kriz yönetimi” profiline sahip işler yaratılacak. Kadrolu bir ÖGD’nin kalıcı finansmanı 2026 yılından sonra da sağlanmalıdır.

Kriz durumunda ağ oluşturma ve hazırlık

ÖGD bünyesinde başlatılan birlikte çalışabilir veri alışverişi daha da geliştirilecek, kriz iletişim teklifleri, nüfusa yönelik uygun uyarı sistemleri ve stratejik önleme ve sağlığın teşviki ve geliştirilmesi alanları eleştirel bir şekilde incelenecek ve gerekirse yeniden başlatılacak.

Araştırmanın yanı sıra eğitim, öğretim ve ileri eğitim

Kanıta dayalı öneriler geliştirmek için federal ve eyalet düzeyinde teknik kontrol merkezlerinin kurulması tavsiye edilir. ÖGD, araştırma kurumları, üniversiteler ve ÖGD’nin mevcut akademileri arasında eğitim ve araştırma sağlık ofisleri kurulacak ve bilimsel bir altyapı oluşturulacaktır. ÖGD anlaşmasının bir parçası olarak kriz yönetimi alanında kapsamlı yeterlilik teklifleri geliştirilecek.

Bu ilk raporu, bireysel konuların derinleştirileceği veya yeni alanların tartışılacağı ve üzerinde çalışılacağı başka raporlar izleyecektir. Danışma Kurulu Paktı ÖGD, Kasım 2021’de risk ve kriz iletişimi konusunda bir çalışma grubu daha kuracak.