Julia Peirano: Çift terapi ne zaman mantıklı?

kolluk

New member
J. Peirano: Gizli Aşkın Kodu
Kocamın bir ilişkisi var. Bir çift terapi diğer kadına sahip olduğu sürece mantıklı mı?

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Marina ben kendi başına. O ve kocası bir ev satın aldı ve yeniledi, ikisinin iki küçük çocuğu var. Ve şimdi uzaylı oluyor.

Tamamen stresli ve çaresizim. Kocam iki ay boyunca başka bir kadınla ilişkisi oldu ve duyular gibi. Tam bir ego gezisinde. Sürekli kendisi, duyguları ve bizim hakkımızdaki şüpheleri, aşık olmasından bahsediyor. Çocukları ve bizi düşünmüyor.

Başlangıçta bana ilişkiyi nispeten hızlı bir şekilde anlattı çünkü dürüst olmak istedi. Ama sonra ilişkiyi sona erdirmek istemedi, ama önce bunun ne anlama geldiğini ve neden bu kadar şiddetli aşık olduğunu görün. Bence ikisinin birlikte bir şansı olup olmadığını öğrenmek istiyor.

O zamandan beri iki küçük çocuğumuzla evde oturuyorum ve biraz normalliğe ayak uydurmaya çalışıyorum, ancak gerçekten – lütfen – bok.

Her zaman kayıptan korkuyorum ve şimdi beni terk ettiğinde hayatımızın nasıl olacağını hayal ediyorum. Çocuklar yüzünden (5 ve 3) profesyonelce geri döndüm ve ebeveyn izninde daha uzun süre kaldım. Bir ev satın aldık ve yeniledik. Diğer kadını seçtiğinde her açıdan korkunç hale gelir.

Gelecekten korkuyorum, günlük yaşamdan tamamen bunalmışım ve uyuyamıyorum. Ailem mümkün olduğunca atlıyor. Neyse ki!

Kocam gelir ve istediği gibi gider ve diğer kadınla gizlice tanışır. Bunu yaptığını söylüyor çünkü bana her söylediğinde açıyorum. Diğer kadın oldukça vicdansız ve her yerden geçiyor. Sadece eşinden ayrıldı ve şimdi 33 yaşında bir aile kurmak istiyor. Sonra tüm kartları oynuyor. Bir arkadaşım onu tanıyor ve bana erkeklerin yakalandığını söyledi.

Kocamın çift terapiye katılmasını sağladım. İlişkimizdeki bazı şeyler son yıllarda oy kullanmadı. Özellikle çocuklardan ve yenilemeden kendimiz için zamanımız yoktu ve ikimiz de bundan acı çektik.

Çift terapisti ile ilk oturumu yaptık ve ilişkiye çok garip davrandı. Kocamın böyle devam etmesine izin verebileceğini ve ilişkimize ve ilişkimize ayrı ayrı bakması gerektiğini söyledi. Daha sonra tamamen bitirdim ve düşündüm, buna nasıl katlanmalıyım? Uyduğu ve ilişkimiz bu koşullar altında kurtarılmalı mı? Bu normal bir prosedür mü?

Dürüst olmak gerekirse, tükenmek üzereyim ve bu durumun artık uzun süre dayanmadığını söylemeliyim. Gerçekten diğer kadınla paralel olarak tanışabileceğini kabul etmeliyim?

Birkaç terapi mantıklı mı?

Birçok çaresiz selam
Marina I.

© Kirsten Nijhof

Julia Peirano: Gizli Aşkın Kodu

Hamburg-Blankenese ve St. Pauli'de ücretsiz uygulamada davranışsal bir terapist ve aşk koçu olarak çalışıyorum. Doktoraimde, ilişki kişiliği ile aşktaki mutluluk arasındaki bağlantıyı araştırdım ve sonra aşk hakkında iki kitap yazdım.

Terapötik çalışmam hakkında bilgi www.julia-peirano.info adresinde bulabilirsiniz.

Herhangi bir sorunuz, probleminiz veya sevgi var mı? Lütfen bana yazın (maksimum bir din A4 sayfası). Soruların ve anonim yanıtın Haberler adresinde yayınlanabileceğini belirtmek isterim.

Terapötik olarak bazı kadınlara (ve bazı erkeklere) eşlik ettim, ortakları: bir ilişkisi vardı ve başsız hale geldi. Bu aşırı psikolojik stres ve travmatik bir deneyimden bile bahsedeceğim. Hayatın baş aşağı. Zemin ayaklarının altında onlardan uzaklaşır ve kocası onları terk ettiğinde ne bekleyeceklerinden (meşru) korkuları vardır. Ailen ayrılır ve kendisinin ve çocukların nasıl geçinmesi gerektiğini merak edersiniz.

Finansal ve varoluşsal endişeler de önemli bir rol oynamaktadır. Bütün bunlar çok daha kötü çünkü durumu istemediniz ve kendinizi getirdiniz, ancak koşulların kurbanı. Travmatik deneyimler de yakın bir ilişkide uygulandıkları için daha streslidir. B. Doğal bir felaketten veya kaza gibi kişisel olmayan bir olaydan.

Buna ek olarak, taze insanlar genellikle hormonaldir, böylece makul ve ihtiyatlı kararlar alamazlar. Kocanız bir tür acil durum içinde görünüyor (ya da “çılgınlık” kelimesi daha iyi durumda mı?) Ve durumla iyi başa çıkmak için önemli olan her şeye göz kulak olduğuna dair şüpheleri haklı çıkarabilirsiniz.

Çift terapisinden yardım vaat ettiniz. Prensip olarak, bu aynı zamanda ilişkiniz üzerinde çalışmak için doğru yerdir. Çift terapistinin biraz düzenli bir şekilde müdahale ettiğini ve her ikisinin de ilişkiniz üzerinde çalışabileceğiniz bir çerçeve ayarlamasını umuyor musunuz? Bunu iyi anlayabiliyordum, özellikle şimdi kendilerini geçip olayların merhametinde ve kocalarının “ego gezisi” nde hissediyorlardı. İlk gezi şu anlama geliyor: Artık sonra oynamıyorum bizim Kurallar ve anlaşmalar, ama sadece ne yaparım BEN İrade. Bu bir ilişkide korkutucu ve hızlı veya daha sonra onu yok ediyor.

Çift terapist şimdi kocasını güçlendirdi ve ona devam etme hakkı verdi. O ilişkisine devam edebilir ve buna katlanmak zorundasın. Terapistin bu tutumunu birçok nedenden dolayı çok zor buluyorum.

Daha zayıf konumdalar, çünkü hala kurallara göre oynuyorlar ve çocuklar ve normallik için korunmaya çalışıyorlar. Bu çok yorucu ve aynı zamanda bir çökmeden hemen önce hissettiklerini de açıklıyorlar. Siz ve çocukların korunmasını ve güçlendirilmesini önemli görüyorum ve kocanızın diğer kadınla tanışmaya devam etmesi için ücretsiz biletle tam olarak elde edilmeyen şey bu. Aksine! Kocanız diğer kadınla her tanıştığında ve size ya da size yalan söylediğinde, retraumatize olacaksınız. Sakinleşemez ve olayları geride bırakamazsınız, bu da travma çalışmalarında çok önemlidir. Travma işlemesi ancak travmatik olay bittiğinde başlayabilir!

Siz ve kocasının tamamen farklı çıkarları var. Kocanızın ilişkinizi bitirmesini ve ilişkiniz üzerinde çalışmak için size geri dönmesini istiyorsunuz.

Kocası sözde bir kararsızlık salınımı var. Her gün (hatta saatlik) karar veremez ve ileri geri dalgalanamaz. Onlarla birlikte olduğunda, onunla birlikte olduğu zaman diğer kadını düşünüyor, ailesini yok etmekten korkuyor. Bir karar vermek zorunda kalmazsa onun için en uygundur!

Kocası hayatında iki kadın olmak istiyor. Evi yöneten ve sevgiyle çocuklarla ilgilenen tanıdık ortak olmalıdırlar. Ev tatlı ev parçası. Ve bu arada, özgür hissedebileceği ve cinsel olarak yaşayabileceği bir sevgiliye sahip olmak istiyor.

Kocası muhtemelen karar vermek için zamana ihtiyacı olacağına inanıyor. Bununla birlikte, gerçeklik, hayatında her iki kadına da sahip olabileceği kadar karar veremeyeceğini ve olmayacağını öne sürüyor. Birçok durumda, bu tür hikayeler uzun yıllar sürer.

Başka bir sorun: Kocanız, hala orada olan ilişkiyi sürdürerek güvenin geri kalanını yok ediyor, çünkü ne kadar kötü olduğunuzu biliyor ve hala acı eklemeye devam etmeye karar veriyor. Ve bu arada, onlardan ayrılmazsa diğer kadının güvenini de yok eder.

Bu nedenle, net bir pozisyon bulmanızı tavsiye ederim, yani: Bir ilişkiye tahammül etmiyorum. Ve bana kötü yaralanmalar eklemenize izin vermiyorum çünkü bir ego gezisindesin. Bunu hiç kabul etmedik ve istemiyorum. Yani: Eğer ilişkiyi hemen bitirmezseniz, bizimle bitti.

Deneyim, ilişkiye sahip olan ortağın sadece her ikisine de sahip olamadığı ve bu açıkça iletilemediği takdirde kendisine geldiğini göstermiştir. Ayrıca, kararsızlık salınımının durduğunu da söyleyebilirsiniz.

İşin sonu, her ikisinin de kocalarının Z tarafından nasıl güvenlerini nasıl kazanabilecekleri üzerinde çalıştıklarını da içerecektir. B. nerede olduğu veya kim yazdığı yerde iletişim kurar. Bu adımlar çift terapide geliştirilebilir.

Ama bence, bir saçmalık olmayan çift terapinin temeli sadece ilişkinin net bir sonundan sonra yaratılır. Bir ortak başka birine aşıksa ve terapiye ek olarak paralel bir eğitimde olası bir geleceği keşfetmeye çalışırsa, ilişki sorunları üzerinde ciddi şekilde çalışamaz.

Hem olay herkes tarafından bilindiği gibi, hem de şimdilik gizli tutulduğunda hem de daha sonra ortaya çıktığında bu tür süreçlere sık sık eşlik ettim. Dış ilişkideki olaylar her zaman birincil ilişkiyi rahatsız etti ve zehirledi, çünkü ilk ilişkiden düşülen sabit inişler, yalanlar ve örtüler ve çok fazla enerji vardı.

Bu krizle başa çıkmak için terapötik destek almanızı tavsiye ederim. Zihinsel destek kesinlikle size yapacak! Daha sonra bireysel tedaviye paralel olarak birkaç terapi yapabilirsiniz, bu da benzer bir durumda yaygın bir prosedürdür.

Bakiyenizi tekrar bulabilir ve bu güvenliğin sınırlarınızı da belirleyebileceğini umuyorum. Kesinlikle çok açık olmanız ve şunu söylemeniz iyi olacak: buraya kadar ve adım daha. Ya netleştiriyoruz ya da bırakıyoruz.

Saygılarımla
Julia Peirano