Jätefaust eylemde: Bahçemdeki yabani otları nasıl fethettim

kolluk

New member
Kimya Olmadan
Tahsis bahçemdeki otu nasıl fethettim

Mevcut bağlantıyı kopyalayın

Anma listesine ekle

Bahçesindeki istenmeyen vahşi büyümeyi korumak için yazarımız kendisi için yeni bir araç keşfetti. Yataklarını yabani otlardan nasıl kurtardı.

Bu yıl, Löwenzahn ve Sauerklee, Quecke ve Faring Winders'ın hafif bir oyunu var. Yağmurlu birçok gün nedeniyle, bahçeme hak ettiği sıklıkta – evet, hatta kullanıldığı gibi – sahip olduğu sıklıkta araba kullanmak zorunda kalamazdım. Yokluğumun sonuçları hızla fark edilir hale geldi: Gözün görebildiği kadar yabani otlar. Yükseltilmiş yatağımda ve tüm çiçek cipslerinde, çimlerde ve sebze yataklarımda. Yabani otlarla dolu olmayan daha fazla inç yoktu.

Arbor'umda (Weeds, Hacke & Co.) bulunabilecek tüm araçlarla, vahşi büyümeyi yataklarımdan çıkarmaya çalıştım – sadece birkaç gün sonra yeni genç bitkilerin hassas kafalarını tekrar gerdiğini belirlemek için. Ancak, vazgeçmek bir seçenek değildi. Kimyasal kontrol araçlarının kullanımı benim için de söz konusu değildi. Bu yüzden interneti aradım ve aradığımı buldum: Bir tane sipariş ettim Jätefaust. Bu, dar ve geniş bir tarafı olan kullanışlı bir bahçe aracıdır. Her ikisi de yabani otlar ve toprak gevşemesi için kullanılmalıdır. Kulağa çok yenilikçi gelmiyor, aslında değil. Bununla birlikte, araç ilk başvurudan sonra benim için gerçek bir varlık olduğunu kanıtladı.

Aslında, Jäätefaust basitçe dünyadan hafif bir basınçla çekilir. Sonuç olarak, istenmeyen genç bitkilerin tüm kökleri yeryüzünden parçalanmıştır. Tabii ki, bir bahçe çapası ile aynı etkiyi de elde edersiniz. Bununla birlikte, kullanışlı cihaz, özellikle yükseltilmiş yatakta ve çiçek musluklarında – özellikle küçük ve zor (veya hassas) alanlara (veya hassas) alanlara – yabani otlardan daha kolay ve dikkatli bir şekilde serbest bırakılabilir. Canlı ve renkli her şey böyle görünüyordu:

Vahşi büyüme

İster bir cıva, çim veya Fransız bitki: Yaz aylarında ot yerden her yerde ateş eder. Kökler bile küçükse, daha kolay çekmelerine izin verin.

© Özel

Daha
Resim altyazısını aç

Görüntü altyazısını kapatın

Geri

Daha öte

Elbette, Jätefaust'un da zayıf noktaları var. Sonuçta, geniş alanlar sadece küçük cihazla muazzam bir zaman ve çaba altında kullanılabilir. Ve ergonomik kavrama, yatakları vahşi büyümeden kurtarmak için her zaman bahçede sürünürseniz çok az kullanılır. Yine de, bu ek çalışmayı kendim için almayı sevdim – ve ödüllendirildim: Birkaç gün boyunca düzenlediğim tüm alanlar o zamandan beri neredeyse otsuz oldu. Tabii ki, burada ve orada her zaman bir şeyler var, ancak birkaç genç bitkinin kaldırılması artık çok daha kolay. Burada etkiyi görebilirsiniz (sebzelerimin nasıl büyüdüğünü belgelemek için iki resim arasında birkaç gün geçti, ancak yabani otlar veya çok yavaş değil):

Önce ve sonra etki

Önceki resim

Jätefaust'un kullanılmasından önce toprak böyle görünüyordu

© Özel

Daha
Resim altyazısını aç

Görüntü altyazısını kapatın

Geri

Daha öte

Sonunda bahsetmek istediğim şey: Vahşi bitkilerin de var olma hakları var. Birçoğu böcekler için önemli bir yiyecek kaynağı bile – bu yüzden yonca mamamda çim üzerinde büyümesine izin veriyorum. Ve bahçemdeki çeşitli yerlerde küçük kır çiçeği çayırları giydim. Birçok bitki de sağlık açıcı özellikleri nedeniyle tıpta da kullanılmaktadır. Evet, bazıları Fransız bitkisi veya lahana turşusu gibi yenebilir. Kişisel tutumum bu nedenle yabani otların bilinçli olarak büyümesidir. Ama her yerde değil.

*Bu makale, çevrimiçi mağazalardaki ürünlere bağlı kuruluş bağlantıları içermektedir. Bir kullanıcı üzerine tıklar ve bir şey satın alırsa, yayıncı üreticiden değil, satıcıdan bir komisyon alır. Tabii ki, bir ürün satın aldığınız ve ne zaman size bağlıdır.