J. Peirano: Kız arkadaşımın beni kıskandığını düşünüyorum – bunu nasıl ele alabilirim?

kolluk

New member
Aslında Irina ve Giselle iyi arkadaşlar ve sadece müzik sevgisini paylaşmıyorlar. Ancak konu şarkı söylemeye geldiğinde Irina aralarında bir şeyler olduğunu hisseder. Bununla nasıl başa çıkabilir?

Sayın Peirano,

29 yaşındaki bir caz şarkıcısı olarak, sevgili dostum ve meslektaşım Giselle ile bir sorunum var. Yaklaşık yedi yıldır arkadaşız ve sık sık birlikte müzik yaptık.

Giselle 43 yaşında, aynı zamanda bir caz şarkıcısı ve piyanist. Ben bir şarkıcı ve saksofoncuyum.

Biz özel arkadaşız, bir yıldır ayrı kaldığı kocasını ve kızını çok seviyorum. Bana sık sık aşk meseleleri hakkında tavsiyelerde bulunurdu ve sık sık birlikte konserlere veya turlara giderdik (müzisyen olarak birlikte deniz yolculukları dahil).

Bir süredir, bir şarkıcı olarak nişanlarım, projelerim veya performanslarım hakkında konuştuğumda, Giselle’in çok suskunlaşacağına ve konuyu sıkıştıracağına veya konuyu hızla değiştireceğine dair temel bir duyguya sahibim. Şimdi bana kendi CD kaydım teklif edildi ve Giselle’in bunu nasıl kaydedeceğini düşünürken midem bulandı. Yaşıyla ilgili sorunları olduğunu biliyorum ve sık sık bir kadın olarak müzik endüstrisinde yaşlanmanın kolay olmadığını söylüyor. Görünüm, özellikle bir kadın olarak her zaman bir rol oynar.

Ve bir yıl önce kocası benim yaşımdaki bir kadından ayrıldı ve o zamandan beri çok rahatsız randevular yaşıyor.

Giselle’in çok daha genç olmam, erkekler tarafından iyi karşılanmam ve benden daha sık soru sorulması gerçeğiyle ilgili sorunları olduğunu tahmin edebiliyorum. Eskiden şarkı söylediği birkaç performanstan çoktan vazgeçtim ve şimdi bana soruluyor. Bu işleri üstlenmeyi ve onunla rekabet etmeyi sadık bulmazdım.

Aramızdaki her şeyin bu kadar karmaşık hale gelmesi ve bazı konulardan kaçmamız gerçekten benim için üzücü. Bununla nasıl başa çıkacağımızı hiç bilmiyorum.

Ve benim için “şarkı söylemek” konusunun tehlikede olduğu açık. Çünkü ben saksafon çalarken o piyano çalarken aramızdaki her şey rahatlıyor. Ya da özel olarak buluşup şarkı söyleme konusunu dışarıda bıraktığımızda. Ama biz de arkadaşız ve bu kadar önemli bir konuyu her zaman görmezden gelmek zor.

bana ne tavsiye edersin

İrina M

Sevgili İrina M,

Dışarıdan bakıldığında, Giselle’in seni şarkı söyleme konusunda bir rakip olarak gördüğüne ve muhtemelen bazı açılardan kendini senden aşağı hissettiğine dair şüpheni paylaşıyorum. Aranızdaki güç dengesi muhtemelen son yıllarda değişti.

Pek çok şey bir araya geliyor: Çok daha gençsiniz ve görünüşün önemli olduğu bir sektördesiniz. Bildiğiniz gibi şarkı söylerken yaş da önemlidir çünkü ses değişir. Bir kadın olarak, kendi satış tarihinize ulaşma korkusu sizi korkutabilir. Kulağa çok acı geliyor ve öyle!

Yükselmiş görünüyorsunuz: Kendi CD’lerinizi yapmanız isteniyor (tebrikler!), ilginç sorularınız var ve hem müzikal hem de erotik açıdan çekicisiniz. Kocasının onu daha genç bir kadın için terk etmesiyle daha da kötüleşen Giselle’in yaşıyla mücadele ettiğini hayal edebiliyorum. Bu büyük bir hakaret ve bunu sindirmek zaman alıyor. Aslında hala bu ayrılığı işlemenin ortasında. Sizin de dediğiniz gibi çirkin tarihler kesinlikle özgüvenin zedelenmesine ve artık rağbet görmeme hissine daha fazla katkıda bulunmuştur. Giselle belli ki onu çiğniyor ki bunu anlayabiliyorum.

dr Julia Peirano: Aşkın Gizli Kodu

Hamburg-Blankenese ve St. Pauli’de özel muayenehanede davranış terapisti ve aşk koçu olarak çalışıyorum. Doktoramda, ilişki kişiliği ile aşkta mutluluk arasındaki bağlantıyı araştırdım ve ardından aşk hakkında iki kitap yazdım.

Terapi çalışmalarım hakkında bilgi www.julia-peirano.info adresinde bulunabilir.

Sorularınız, problemleriniz veya aşk acısı mı yaşıyorsunuz? Lütfen bana yazın (en fazla bir A4 sayfası). Soruların ve cevapların Haberler’de anonim olarak yayınlanabileceğini belirtmek isterim.

Ve şimdi sen de çok daha genç bir kadın olarak ortaya çıkıyorsun ve dışarıdan onunla karşılaştırılıyorsun, aynı şekilde görünmen isteniyor (bu canını yakıyor olmalı) ve erkekler tarafından fark ediliyorsun. Bu senin hatan değil ama sen tetikledin.

Kadınların başka bir kadını kıskanmasını dinleyerek sayısız saat geçirdim. Bulgulardan biri, kadınların genellikle başka bir kadını kendisi hakkında kötü hissettiği için suçlamasıydı. Diğer (genellikle daha çekici, daha genç, daha zayıf) kadının hedef tahtasına takılması için yaramazlık yapmış olması bile gerekmiyor, tıpkı dediğim gibi, diğer kadın onun için kötü hissediyorsa bu yeterli.

Kadınların, aşağı rolleri nedeniyle, birkaç bin yıldır (erkeklerin yapabileceği ve beklediği gibi) açıkça rekabet etme veya rekabet etme fırsatına sahip olmaması acı ve üzücü. Ancak kadınlar her zaman çekiciliklerine göre karşılaştırıldı ve sadece en güzel genç kadın prens oldu. O kadar çekici olmayan kadınlar buna katlanmak zorunda kaldı ve bunu açıkça protesto etmelerine de izin verilmedi.

Yüzyıllar boyunca kadınların okumasına veya kazançlı bir meslek öğrenmesine izin verilmedi. Bugün hala birçok ülkede durum böyledir. Bu, bir kadının başarılı bir erkekle ilişki kurarak sosyal ve finansal olarak yükselmesi için tek şansı sunuyordu. Açıkça savaşmanıza izin verilmemesine ve gençliğiniz ve güzelliğiniz nedeniyle fethedilmeniz gerekmesine rağmen, bu imrenilen, zorlu bir mücadeleydi. Ve eğer güzel ve genç değilsen, şanssızdın.

Bu sosyalleşmenin izleri, bugün hala pek çok kadının gizlice kendilerini birbirleriyle kıyaslamalarında ve sözde eksikliklerini çok sert bir şekilde yargılamalarında görülebilir. Daha çekici ve daha başarılı olan başka bir kadın, kişinin kendi memnuniyetsizliğinin bir projeksiyon perdesi olur.

Giselle’in kendini seninle karşılaştırmasından memnun olmadığını ve daha kötü durumda olduğunu hissettiğini tahmin edebiliyorum. Bunun arkadaşlığınızı zorladığının gayet iyi farkında, ancak kabuğundan çıkamıyor ve henüz bu sorunla başa çıkmanın bir yolunu bulamamış. Şimdiye kadar bundan kaçındı ve sessiz kaldı ve başarılarınızla mümkün olduğunca az temasa geçeceğini umuyor.

Giselle bana yazsaydı, kıskançlığın aslında çok yapıcı bir duygu olduğunu söylerdim. Çünkü kıskançlık bana nasıl olmak istediğimi ve kendimde neyi değiştirmek istediğimi gösteriyor. Ona en azından yaş dağılımının adil olduğunu söylerdim. Giselle de tıpkı şimdi olduğun gibi on yıldır yirmili yaşlarındaydı. Tek soru, bu zamanı nasıl geçirdiğinden memnun olup olmadığıdır. Belki de burada yas tutulacak veya sorgulanacak bir şey var?

Ve diğer kriterlerle birlikte kıskançlık bana yolu gösteriyor. Bir arkadaşımın kaslı vücudunu kıskanıyorsam, bunu daha az yemek ve daha çok egzersiz yapmak için bir fırsat olarak kullanabilirim. Ya da başka bir kadın diğer insanlar arasında çok popüler diye kıskanıyorsam, diğer insanlara nasıl daha açık ve sıcak yaklaşabilirim diye düşünebilirim.

Kıskançlık, yalnızca gerçekten alınganlık olduğunda bir sorun haline gelir: Bu, diğer kadının iyi vücudunu veya popülaritesini kıskanmadığım anlamına gelir ve keşke bunu kaybetse. Ama şöyle düşünürsem: Ben de isterim (ve tabii ki o da buna sahip olmalı), o zaman bu çok ilginç, trend belirleyen bir duygu.

İki kitap ipucu:

Verena Kast:
“Kendinizin ötesine geçin – kişisel gelişim fırsatları olarak haset ve kıskançlık“

Franziska Schutzbach: “Kadınların yorgunluğu. Kadın müsaitliğine karşı.“

Ve bir adım daha ileri gideceğim: Biz kadınlar (ve tabii ki herkes) bu eski geleneksel rekabet örgüsünden kurtulmak istiyorsak, kız kardeş gibi davranmalıyız. Ve bu durumda, Giselle ile olan gerçekten sevgi dolu arkadaşlığınızdan dolayı, bu genellikle tabu olan “kıskançlık” konusu hakkında konuşmaya cesaret etmenizi tavsiye ederim. Tabiri caizse ileri uçuş.

Bu tür sorunlu sohbetlere genellikle şu sözlerle başlarım: “Seninle sıra dışı olabilecek bir şeyi tartışmak istiyorum. Bir şey söylemeli miyim diye uzun uzun düşündüm. Ama ikimiz de birbirimizle çok güvene dayalı bir ilişkimiz olduğu için ve ben Bunu dikkatle ele aldığımız konusunda birbirimize güvenin, şimdi cesaretimi toplayıp bunun hakkında konuşuyorum.”

İkinizin arasındaki güvene değer veren bu girişten sonra, bir şarkıcı olarak başarılı olduğunuzda Giselle’in zorlandığı şeklindeki içgüdülerinizin doğru olup olmadığını sorabilirsiniz.

Ve sonra açılıp duygularını paylaşıp paylaşmadığını çok nazikçe görebilirsiniz. Kıskançlık ve aşağılık duygularını kendinize ve size itiraf etmek çok cesurca olurdu! Belki de dürüstlüğü için ona teşekkür etmeyi başarırsın?

Bununla birlikte, Giselle bir sorun olduğunu inkar ederse, daha fazla baskı yapmamanızı ve çatışmayı gösteren başka bir durum ortaya çıkana kadar beklemenizi tavsiye ederim (örneğin, ilginç bir müzik siparişiniz). O zaman Giselle’e söyleyebilir ve buna nasıl tepki verdiğini görebilir ve gerekirse onun sizin için mutlu olup olmadığını hissetmediğiniz gözlemini tekrarlayabilirsiniz.

Arkadaşlıkları nihayet şimdi bu engelle karşı karşıyadır. Ya bu engeli birlikte aşarsınız ve Giselle’in kıskançlığıyla başa çıkarsınız. Örneğin, sizin durumunuzda olsaydı nasıl davranırdı diye sorabilirsiniz. Bu şekilde iyi bir tavsiye alırsınız!

Veya kıskançlık – ve belki de içerleme – inkar edilmeye devam edecek ve o zaman arkadaşlığınız muhtemelen sinsi zehir tarafından er ya da geç yok edilecek.

Ama bence önce bunun hakkında konuşmaya çalışmalısın ve kız arkadaşına duygularını kabul etmenin iyi olduğunu göstermelisin, özellikle de sorun yaşadığın duygularsa. “Bir kız arkadaşımı kıskanıyorum” demeyi kim sever? Öte yandan, çok daha derin bir dostluğun temeli, tam da bu dürüstlük ve konuşma cesaretidir.

Konuşmanın başarılı olması için parmaklarımı çapraz tutacağım. İyi bir derece olabilir.

Saygılarımla
Juliet Peirano

Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Daha fazla bilgi burada mevcuttur.

#Konular