işte nasıl ve ne zaman öğreneceğiniz

Hasan

New member
Eğitim ve çalışma desteği Bakanı Calderone: “Sosyal bir bombanın arifesinde değiliz”.

İle ilgili Mark Della Corte Yayınlanan 30 Ağustos 2023

Temel gelirin sona ermesinin ardından ilgilenenler, Hükümet tarafından özel olarak hazırlanan yeni bir sisteme güvenebilecekler: Eğitim ve istihdam desteği. Sosyal ve çalışma katılımına yönelik yeni bilgi sisteminden (Siisl) bahsediyoruz. Bu, 1 Eylül’den itibaren aktif olacak iş eğitimi arz ve talebini eşleştirme platformudur. 30 Ağustos’ta Çalışma ve Politika Bakanlığı tarafından Bakan Marina Calderone ile birlikte sunuldu.

Calderone: “Yönetilebilir durum”

Marina Calderone SkyTg24’ün aktardığı bazı açıklamalarla şöyle açıkladı: “Sosyal bir bombanın arifesinde miyiz? Hayır, kesinlikle hayır, çünkü rakamlar bize durumun kesinlikle idare edilebilir olduğunu söylüyor.” Ayrıca şunun da altını çizdi: “Bu ülkenin, çalışabilenler için her şeyi yapmama lüksü olamaz”.

Eğitim ve istihdam desteğinden kim sorumludur?

Destek, algı dönemini tamamlayan kişilere yöneliktir. Temel gelir. Geçtiğimiz Temmuz ayında, Ulusal Sosyal Güvenlik Kurumu (INPS) tarafından 2023 yılında azami yedi aylık ödeme limitine ulaşan ailelere yaklaşık 188.000 ödeme kesintisi bildirimi gönderildi. Bu kesinti, reşit olmayan aileleri, engelli bireyleri ve aileleri ilgilendiriyor. engelliler veya 60 yaş üstü olup sosyal hizmetlerden yardım almamış kişiler.

Nasıl ve ne zaman öğrenilir?

Eğitim ve istihdam desteğine yönelik başvurular Eylül ayının başından itibaren INPS web sitesi veya patronajlar aracılığıyla yapılabilir. Ancak 1 Ocak 2024’ten itibaren bu fırsat daha da genişleyecek ve bu fırsattan yararlanmak da mümkün olacak. Vergi Yardım Merkezleri (Caf) Soru göndermek için bir kanal olarak.