“İşte bu yüzden Roma’yı istiyorum”

Hasan

New member
Notizie.it ile yaptığı röportajda Raffaello Follieri, kendisini Roma’yı satın almaya hazır hale getirecek operasyona açıklık getirdi: “Şampiyona bittikten sonra her karar sahipler tarafından verilecek”.

İle ilgili Alexander Plateroti Yayınlanan 23 Mayıs 2023

Raffaello Follieri intikam peşinde. Sahada ve iş hayatında. L’girişimci-finansör Aslında, Londra merkezli İtalyan, Capitoline ekibinin Amerikan mülkiyeti tarafından satışına ilişkin yaygın şüphecilikten hiç de cesaretini kırmış görünmüyor. Follieri, Notizie.it’e verdiği video röportajının bu özetinde Roma’nın şu anda satılık olmadığını, ancak operasyonun hiçbir şekilde imkansız olmadığını doğruluyor: “her karar – açıklar – şampiyonanın bitiminden sonra mülkten alınacaktır.”.

Follieri, Roman sahiplerini ve hayranlarını sizinkinin ciddi bir aday olduğuna nasıl ikna etmeyi planladığınızı açıklayabilir misiniz?

Bildiğiniz gibi, asıl işim nadir toprak elementleri, ağırlıklı olarak Orta Doğu ve İsviçre merkezlidir: bu finansal akciğerdir. Ancak bugün İtalya, hem gayrimenkul sektöründe hem de futbol sektöründe büyük yatırım potansiyeline sahip bir ülke: Geçmişte zaten denedim, başarısız oldum ama şimdi yeni fırsatları değerlendiriyorum.

Bir futbol kulübü satın almak, özellikle finansal açıdan riskli bir oyundur. Romanlar söz konusu olduğunda, bir milyar avroya yakın bir fiyattan bile söz ediliyor. Bu büyüklükte bir operasyon için gerçekten kaynaklara sahip misiniz?

Size Roma hakkında cevap vermeden önce geçmiş operasyonlara açıklık getirmek istiyorum çünkü çok fazla yanlışlık ve yalan okudum ve duydum. denediğim doğrudur Palermo, Foggia ve Catania’nın mülkiyetini devralmak, ancak satıcıların talepleri ile şirketin mali tablolarının gerçeği arasındaki mesafe nedeniyle müzakereler gerçekleşmedi. Muhasebe analizlerinden net olan tek şey, bir yatırımın aşırı riskli olduğuydu: bu, uygulanabilir operasyonlar meselesi değildi. Fırsatlara yatırım yaparsınız, sorunlara değil. Roma söz konusu olduğunda, önemli kaynaklara ihtiyaç vardır. Son üç yılda (Sole24Ore ile yaptığım bir röportajda açıkladığım gibi) güvenebilmek için çeşitli şirketlerdeki hisseleri tasfiye ettim. yeni yatırımlara tahsis edilecek önemli bir varlıktan daha fazlası.
Bunun şirketler, fonlar veya diğer kurumsal araçlarla ilgili değil, kişisel sermaye meselesi olduğunu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Her ne olursa olsun, sana garanti ederim ki Bir Giallorossi hayranı olarak Roma’yı satın almaya olan ilgim her şeyden önce: ama bir girişimci olarak yatırımın geri dönüşünü sağlama hedefim var.

Follieri, bu nedenlerle kesinlikle ilk olmadığını kabul etmelidir…

Ama benim projem geçmiştekilerden farklı. Her şeyden önce çünkü tamamen stadyuma bağlı değil, aksinemarkanın uluslararasılaşması. Roma dünyada bir ikondur ve özellikle Asya’da olağanüstü sevilir.

Roma satın alma işlemi gerçekleşmezse ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Kendimi tam zamanlı olarak adamaya devam edeceğim nadir toprak pazarı, endüstri ve yüksek teknoloji için stratejik minerallerdir. Bu yeni malzemeler için yarı bilinmeyen bir pazarken, bu işe on yılı aşkın bir süredir yatırım yaptım. Bugün özellikle iki metal üzerinde önemli pozisyonlarım var: askeri endüstride, ilaç endüstrisinde ve ağır endüstride uygulama alanı bulan bakır tozu; yarı iletkenlerde, otomobillerde ve telekomünikasyonda kullanılan nikel.

On yılda, komplekste biriktirdim 120 ton nikel ve bakır tozu. Yaklaşık bir değer bile verecek olursak 200 ile 300 milyar avro arasında bir nadide toprak mirasından bahsediyoruz.

Follieri, Londra’da yaşıyorsun, Amerika’da çıkarların var, Suudi Arabistan’da ikamet ediyorsun ve Cenevre’de bir operasyonel üssün var: seni İtalya’ya dönmeye iten şey bu.

Ancak yeni hükümetin Türkiye’de bir değişiklik getirdiğine inanıyorum. Ülkenin toparlanmasına ilişkin beklentiler. Sadece İtalya’da değil, yurt dışında da: şimdilik beklemeli ve sonuçları değerlendirmeliyiz.