Istat’ın kasvetli analizi, hanelerin satın alma gücü keskin bir şekilde düşüyor

Hasan

New member
“Tasarruf oranında önemli düşüş”, Istat’ın kasvetli analizi geliyor, hanelerin satın alma gücü keskin bir düşüşte

İle ilgili Giampiero Casoni Yayınlanan 5 Nisan 2023

Acımasız analiz Istat’ın İtalyan ailelerin satın alma gücünün hızla düştüğünü açıklıyor. Üç aylık raporun gelir ve tasarruf açısından analizi şüpheye yer bırakmıyor. Ve Istat, “hanehalkı kullanılabilir gelirindeki (+%0,8) büyüme ile birlikte” açıkladı. tüketici fiyatlarının artması özellikle aynı çeyrekte güçlü olan bu durum, satın alma gücünde önemli bir düşüşe (% -3,7) yol açtı. tutulması nihai tüketim harcaması Bu nedenle (nominal olarak +%3), tasarruf oranında belirgin bir düşüş eşlik etti”.

Ailelerin alım gücü düşüyor

Ben öyle diyorum üç aylık gelir ve tasarruf verileri 2022’nin dördüncü çeyreğinde hanehalkı. Istat’a göre 2022’nin dördüncü çeyreğinde “vergi yükü% 50,5, 1 puan azaltma geçen yılın aynı dönemine göre yüzde”. Kısacası, Kamu İdarelerinin üçer aylık hesaplarındaki rakamlar, pahalı faturaların “sonu” düşünüldüğünde bile yalan söylemiyor.

Açık/GSYİH oranı kötüleşiyor

“Açık/GSYİH oranı yüzde 0,7 puan kötüleşiyor PA’nın net borcunun GSYİH’ya oranı ise -%5,6 oldu (2021’in aynı çeyreğinde -%4,9 idi). Bunun yerine, faiz dışı denge (yani faiz gideri düşülmüş borç) yüzde 0,5 puan iyileşti, bu negatifti; GSYİH üzerinde -%0,7’lik bir etki (2021’in dördüncü çeyreğinde -%1,2)”.