iPhone’lar beklenen kamera özelliğine nihayet kavuşacak!

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
iPhone’lar beklenen kamera özelliğine nihayet kavuşacak! The Elec isimli Kore haber şirketine nazaran Apple, Güney Koreli Jahwa Elektronik firmasıyla bir mutabakata vardı. Muahedeye göre Jahwa Elektronik, yeni iPhone modelleri için periskop telefoto lens üretecek.

Jahwa Elektronik, geçtiğimiz günlerde yeni periskop telefoto lens üretim tesisi kurmak için 155 milyon dolarlık bir harcama yapacağını duyurmuştu. Apple ise geçen yılın başlarında Jahwa Elektronik’in yeni tesislerini ziyaret etmişti.

Apple, Jahwa Elektronik’e yatırım yapabilir

Apple, tedarikçi firmalarından ekseriyetle kendi kesimleri için başka bir üretim tesisi kurmasını istiyor. Firmanın geçen sene ziyaret etmesi ve Jahwa Elektronik’in de yeni tesis inşa edeceği açıklamalarının akabinde yeni iPhone modelleri için periskop telefoto lens üretimi yapılması bekleniyor. Fakat üretim tesislerinin inşa edilmesi ve Apple’ın onayından geçmesi için aşikâr bir müddetç gerekiyor.

Jahwa Elektronik, yeni üretim tesislerinde periskop kamera sistemne bağlı telefoto lens üretecek. iPhone modellerinin bir periskop lens ile geleceğine dair biroldukça sızıntı, 2020 yılından beri gündemde yer alıyor. Lakin yeni kestirimler bu özelliğin birinci 2023 yılında çıkacak iPhone 15 Pro modelinde bulunacağı söylüyor.

Özellik, imgeyi aygıtın içine 45 derecelik açıyla değiştirerek taşıyan bir sistem. İşlevi ise imajın çözünürlüğü düşmeden yakınlaştırma yapmayı sağlaması.

Siz okuyucularımız bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce birinci hangi iPhone serisi, periskop telefoto lens özelliğiyle gelecek? Fikirlerinizi yorum kısmında ya da SDN Forum‘da belirtebilirsiniz.