iPhone 14 özellikleri netleşiyor: 5G için kritik adım!

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
iPhone 14 özellikleri netleşiyor: 5G için kritik adım! Apple’ın en yeni aygıtı iPhone 14 5G çipi hakkında dikkate bedel bir tez ortaya atıldı. Tedarik zincirinden gelen yeni bilgilere bakılırsa Tayvanlı üretici TSMC, Samsung’u saf dışı bırakarak iPhone 14’ün 5G ile ilgili radyo frekansı yongalarını tek başına üretecek.

Piyasa analistlerine nazaran ilgili çipler TSMC’nin 6nm süreci kullanılarak üretilecek ve yıllık talebin 150.000’i geçmesi mümkün. TSMC’nin pandemiden bile etkilenmeyen üretim kalitesi ve randımanı, Apple’ın 5G çipleri için aklını çelmiş olabilir.

iPhone 14 5G çipi TSMC’ye emanet

Tedarik zinciri kaynakları, TSMC’nin, Apple’ın yakında çıkacak olan iPhone 14’te kullanılacak 5G çip siparişinin tamamını kazandığını söylüyor. Economic Daily News tarafınca aktarılan son üretim notlarına nazaran TSMC, Apple’ın yeni akıllı telefonuna 5G çipini tedarik etmek için Samsung’u “köşeye sıkıştırdı”.

Daha evvel TSMC’nin, iPhone 14 5G modemlerini üretmek istediğine dair söylentiler dolaşıyordu. Kaynaklardan gelen yeni bir rapor, TSMC’nin Apple için sadece 5G çiplerinin bir kısmını yapmakla kalmayıp hem de hepsini üreteceğini ortaya koyuyor.

TSMC siparişin detaylarını teyit etmedi, fakat tedarik sanayisindeki kaynaklar, 5G çiplerin TSMC’nin 6nm süreci kullanılarak üretileceğini lisana getirdi. Lakin bu söylentidilk evvel Apple’ın, TSMC’nin 4nm sürecini tercih edeceği argüman edilmişti.

Kaynaklar TSMC’nin sadece çip yerine, modeme bağlanan radyo frekansı ve milimetre dalga modüllerinin yanı sıra yalnızca modeme güç idaresi yongası da dahil olmak üzere bir dizi bileşen üzerinde çalıştığını belirtti.

TSMC’nin 6nm 5G çiplerinin, Apple’ın şu anda kullandığı Qualcomm çiplerine kıyasla kıymetli ölçüde azaltılmış güç tüketimine sahip olacağı tabir ediliyor. Bu, bir daha sonraki iPhone ile mevcut iPhone 13 serisi içinde gözle görülür pil tasarrufu olacağı manasına geliyor.

TSMC’ye emanet edilen iPhone 14 5G çipi hakkındaki görüşlerinizi yorumlar kısmında ve SDN Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.