İki kardeş traktör ile ablalarını ezmeye çalıştı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İki kardeş traktör ile ablalarını ezmeye çalıştı Manavgat’ta eşi vefat eden, 14 yaşındaki kızıyla yaşayan Emine Çetin, 3 Ekim’de Demirciler Mahallesi Külcüler mevkisindeki kardeşini ziyarete gitti. Kızıyla bir arada babalarından miras kalan tarladaki zeytinlere bakmak isteyen Çetin, bir kepçenin toprağı kazdığını ve kardeşleri Hüseyin A. ile Halil A.’nın da burada olduğunu gördü. Çetin, tarlanın kendisine ilişkin olduğunu belirterek kepçeyi çıkardı.

Duruma sonlanan kardeşlerden Hüseyin A. tarladaki traktörü ablasının üzerine sürmeye çalıştı. Halil A. da kardeşine ‘Sür, ulan sür’ dedi. Kardeşi yapmayınca traktöre binen Halil A., ablasının üzerinden 2 sefer geçti. İki kere tekerleklerin içinde kalan Çetin, mevtten döndü. Yeğeninin kendisini cep telefonuyla kaydettiğini bakılırsan Halil A., Çetin’in kızını darbedip telefonunu kırdı.

Etraftakilerin ihbarı üzerine olay yerine sıhhat ve jandarma takımları sevk edildi. Birinci müdahalesi tarlada yapılan Çetin ve kızı, Manavgat Devlet Hastanesi’ne getirildi. Bir gün daha sonra taburcu olan Çetin ve kızının hata duyurusu üzerine Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

DHA’ya konuşan Emine Çetin, 10 kardeş olduklarını, 2’sinin daha evvel vefat ettiğini söylemiş oldu. Anne, baba ve eşinin de öldüğünü belirten Çetin, liseye giden kızıyla bir arada Manavgat’ta yaşadığını ve hafta sonu mahalleye kardeşlerinin yanına gittiğini belirtti.

‘Ben onlar için saçımı süpürge ettim’

Kızıyla bir arada babasından miras kalan tarlaya gittiğini aktaran Çetin, şunları söylemiş oldu:

“Bir kepçenin toprağı sıyırdığını gördüm. Bunu yapamayacaklarını ve bu tarlanın kendilerinin olmadığını söylemiş oldum. Kepçeciyle konuşunca tarladan çıktı. Kardeşlerimle tartıştım. Benim üzerime 2 kez traktör sürdüler. Beni öldürmeye çalıştılar. Küçük kardeşim, ötekinin yapamadığını görür görmez traktörü üzerime sürdü. Beni ezmeye çalıştı. Ezemeyince beni dövdü, saçlarımı yoldu. Kızımın telefonla çekim yaptığını görür görmez ona saldırdılar, telefonunu kırdılar.”

Kardeşlerini epeyce sevdiği söyleyen Çetin, “Başıma bu da mı gelecekti? Ben onlar için saçımı süpürge ettim. Onlar beni ve kızımı ne hale getirdi” diyerek gözyaşı döktü.

‘İnsan öldürmeye tam teşebbüs’

Yaşananların sebebi ne olursa olsun bayana yönelik şiddet olduğunu belirten avukat Umut Çiftçi de, “Olay günü, tarlada yaşanan tartışmanın akabinde kardeşi traktörle ezmeye çalışıyor. Bu sırada öteki kardeşine ‘Sür, ulan sür’ diyor, olmayınca kendisi binip ezmeye çalışıyor. 2-3 kere traktörün altına alıyor. Resmen insan öldürmeye tam teşebbüs olayı yaşanıyor” dedi.

İki kardeşten biri tutuklandı

Babadan miras kalan tarlada çalışma yapmalarına mani olmak isteyen ablaları Emine Çetin’i (60) traktörle ezmeye çalışan iki kardeşten Halil Ataş tutuklandı. Jandarma takımlarınca gözaltına alınan Halil Ataş, süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi.

Savcı tarafınca tabiri alınan Halil Ataş, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Ataş, ‘yakın akrabayı taammüden öldürmeye teşebbüs’ cürmünden tutuklandı. Öteki kardeş Hüseyin Ataş ise jandarma tarafınca alınan tabirinin akabinde savcılık talimatıyla hür bırakılmıştı.