Huawei’den farklı 3 boyutlu tarama teknolojisi

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Huawei’den farklı 3 boyutlu tarama teknolojisi Akıllı telefonlarla 3 boyutlu tarama birinci kez karşılaştığımız bir teknoloji değil. Lakin genelde bu teknolojiler için bir yazılım hatta başarılı bir aktarma için donanımsal eklentilere bile gereksiniminiz olabiliyor. Huawei Geliştiriciler Konferansı (HDC) kapsamında ortaya çıkan 3 boyutlu tarama teknolojisi ise tüm bunlara muhtaçlığı ortadan kaldırıyor üzere.

Huawei, 3 boyutlu tarama teknolojisini gün yüzüne çıkardı

Çinli teknoloji devi, ambargo kaynaklı tüm aksiliklere karşın akıllı telefon piyasasına yatırım yapmaya devam ediyor. Huawei ambargo niçiniyle yeni çıkardığı telefonlarda 4G işlemciler kullanmak zorunda kalıyor. Google servisleri de kullanamayan firma buna rağmen HarmonyOS ile 150 milyon kullanıcı barajını da geçti. Bu kıymetli gelişmeyi HDC kapsamında duyuran firma, bu konferansta yeni teknolojilerini de kullanıcılara tanıttı.

Huawei, 3 boyutlu tarama teknolojisi için konferansta bir stant kurdu. Stantta HarmanyOS 3 yüklü bir Huawei telefon ve tabak üzerinde dönen bir tıp çörek yer alıyor. 3 boyutlu tarama teknolojisi için deneme yapan bir kullanıcı ise bu görüntüyü Weibo’ya yükledi. beraberinde YouTube’a da yüklenen görüntüde HarmonyOS‘un bu yeni özelliğinin nasıl çalıştığı görülüyor.

Huawei 3 boyutlu tarama özelliği dönen objeyi 360 derece fotoğraf gerçekliğinde tarıyor. Bu tarama daha sonrasında yalnızca birkaç saniye ortasında 3 boyutlu model kayıpsız bir biçimde karşımıza çıkıyor. çabucak hemen bu modellemenin ne kadar kaliteli olduğuna dair teknik bilgiler ise ortaya çıkmadı. Bildiğiniz üzere bu cins 3 boyutlu tarama teknolojileri için değerli ayrıntılardan biri taramanın hangi kalitede olduğu.

YouTube imajlarına nazaran HarmonyOS kullanan telefon bu 3 boyutlu tarama teknolojisi ile pek kaliteli bir modelleme yapıyor. Günümüzde 3 boyutlu modelleme yapanlar için bu cins fotoğraf gerçekliğinde yapılan taramalar büyük kıymet arz ediyor.

HarmonyOS 3 ve 200 milyon kullanıcı maksadı

Huawei konferansta Harmony OS için de değerli duyurular yaptı. En süratli büyüyen taşınabilir işletim sistemi haline gelen HarmonyOS, daha birinci haftasında bile 10 milyon kullanıcı sayısına ulaşmıştı. HarmonyOS 2 daha sonrası ise evvel 100 milyon sonunu aşan işletim sistemi artık 150 milyon kullanıcıya ulaştı.

Huawei HarmonyOS 3 ile bu sayının yıl sonuna kadar 200 milyona ulaşacağı görüşünde. HarmonOS’un bu kadar süratli büyümesinde ise Huawei’nin geriye dönük hayli geniş bir aygıta bu işletim sistemini adapte etmesinin hissesi büyük. bir daha akıllı telefon, bilgisayar, tablet, akıllı saat üzere pek epeyce farklı aygıtta da bu işletim sistemi yer alıyor.