Huawei, değerli bir eşiği geride bıraktı

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Huawei, değerli bir eşiği geride bıraktı Huawei tarafınca piyasaya sürülen işletim sistemi HarmonyOS, kıymetli bir eşiği geride bıraktı. Yayınlanan rapora bakılırsa şirketin işletim sistemi, 6 Ağustos prestijiyle 50 milyon kullanıcı sayısını geçti.

CCTV News’in son raporuna göre, HarmonyOS 2 işletim sisteminin kullanıcı sayısı 29 Temmuz itibariyle 40 milyonun biraz üstündeydi. Lakin işletim sistemi bir hafta üzere kısa bir süre ortasında 10 milyon daha fazla kullanıcı kazanmış durumda.

Huawei HarmonyOS, şirketin en büyük yükseltme planı

Gelişme, şirket yöneticisi Yu chendong’un yakın gelecekte Huawei Mate 9, P10 ve öbür modellerde de yükseltmelerin olacağına dair açıklamalarından daha sonra geldi. Huawei 2 Haziran’da HarmonyOS sistemini resmi olarak duyurmuş ve şirket tarihinin en büyük yükseltme planını başlatmıştı.

Şirket ayrıyeten gelecek yılın ikinci yarısından evvel 100’den çok model için yükseltmelerin geleceğini belirtti. Bu modeller hem Huawei tıpkı vakitte Honor akıllı telefonlarını, tabletlerini, akıllı ekranlarını ve öteki aygıtları da içerecek. bunun yanında 2021 yılının sonuna kadar da 300 milyondan fazla aygıtın bu sisteme dahil olacağı planlanıyor. Program bu sayının 200 milyonunun kendi aygıtlarından olacağını söylerken, başka 100 milyonun ise üçüncü taraf üreticilerden geleceğini belirtiyor.

Huawei’nin HarmonyOS işletim sistemi, mikro çekirdek tabanlı dağıtılmış bir işletim sistemi olma özelliğini taşıyor. 9 Ağustos 2019’da geliştirici konferansında resmi olarak tanıtılan sistem modüler ilişki gerçekleştirerek farklı aygıtlara karşılık gelen esnek bir dağıtım ağına sahiptir. Cep telefonları, tabletler, PC’ler ve arabalar üzere çeşitli aygıtlarda da kullanılabilen sistemin geldiği en önemli aygıtlar ise şöyleki:

Huawei P20, Huawei Mate 10, Huawei-P20 Pro, Huawei Mate 10 Pro, Huawei nova 5i, Huawei-Mate 10 Porsche Design, Huawei nova 4, Huawei Mate RS Porsche Design, Huawei-nova 4e, Honor X10, Honor 30S, Honor-X10 Max, Honor 30 Youth Edition, Honor Play4.