Google Pixel 6 tanıtım tarihi resmen belirtildi!

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Google Pixel 6 tanıtım tarihi resmen belirtildi! Aylardır ortalıkta dolaşan tezler, tasarım ve özellik sızıntılarından daha sonra, Google Pixel 6 serisinin tanıtım tarihi resmen belirtildi. Pixel 6 ve Pixel 6 Pro olmak üzere iki modelden oluşması beklenen serinin Ekim ayında duyurulacağını söyleyen raporlar daha evvel paylaşılmıştı. Bunların tamamı yanlışsız çıktı.

Google Pixel 6 ne vakit tanıtılacak?

Şirketin “Made by Google” isimli Twitter hesabından yapılan açıklamada Pixel 6 serisinin 19 Ekim’de tanıtılacağı resmi olarak duyuruldu. Salı gününe denk gelen aktiflik, Türkiye saatiyle 20:00’da gerçekleşecek. Aktiflik duyurusuna özel olarak hazırlanan Pixel 6 animasyonunda, telefonun ön yüzü gözüküyor. Android 12’nin Material You tasarım lisanı dikkatleri üzerine topluyor.

#Pixel6, the new Google Phone.

Tune in October 19th at 10 am PT: https://t.co/zmp5byVq1y#Pixel6Launch pic.twitter.com/v3wwySE5gs

— Made By Google (@madebygoogle) October 5, 2021

Google Pixel 6 ve 6 Pro için beklenen özellikler

Ortaya çıkan bilgilere nazaran, Google Pixel 6 serisi gücünü Google tarafınca geliştirilen Tensor kod isimli işlemciden alacak. Bu işlemcinin Google Silicon 101 (GS101) model numarasına sahip olacağı bildirildi. Sızdırılan bilgilere göre geliştirilen işlemci Samsung Exynos 2100 ile misal özelliklere sahip olacak.

120Hz yenileme suratına sahip 6.7 inç AMOLED ekranla geleceği bilinen Google Pixel 6 Pro, 12GB RAM + 128/256/512GB olmak üzere üç farklı depolama seçeneği sunacak. Pixel 6 ise 90Hz yenileme süratiyle desteklenen 6.4 inç AMOLED ekranla kutudan çıkarken, 8GB RAM ve 128GB/256GB depolama seçeneklerini bünyesinde barındıracak.

Pekala sizler Google Pixel 6 serisinden neler bekliyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.