Genç Aşk: Oda arkadaşım erkek arkadaşıma yaklaşıyor

kolluk

New member
Mevcut bağlantıyı kopyala

Ev ödevleri ve sınav hazırlığı, Marlene E.'nin yeni aşkına yeterince zaman ayırmasını zorlaştırıyor tatlı hayat izin vermek. Ama çekici oda arkadaşının bolca vakti var.

24 yaşındayım ve hukuk okuyorum ki bu gerçekten çok yorucu ve zaman alıyor. İki yıldır Bella'yla güzel bir ortak dairede yaşıyorum. Bella ve ben birbirimizi okuldan tanıyoruz. Tam olarak arkadaş değiliz ama sık sık birlikte yemek pişirir ve derin sohbetler yaparız. Ortak noktamız iki yıl önce eski sevgililerimizden aynı anda ayrılmış olmamız ve hâlâ onlar için üzülüyor olmamızdı. Bella, uzun süredir başka kadınlarla birlikte olmasına rağmen düzenli olarak eski sevgilisiyle yatıyor.

Dört ay önce Bella, tesadüfen eBay ilanları aracılığıyla fotoğrafçı Yannis'le tanıştı ve onunla biraz flört etti. Ama onunla pek ilgilenmedi ve bana hemen onu yakışıklı ama “kibirli, zengin bir çocuk” bulduğunu söyledi. Daha sonra Bella'dan başka bir ürün aldığı için tekrar yanımıza geldi. O giderken kapıyı ona açtım. Yannis'ten hemen hoşlandım ve flört etmeye başladık, numaramı istedi ve iki gün sonra bir bardaydık ve onun evine gittik. Bella'ya bunu söylediğimde gözleri büyüdü.

Benimle ilk kaldığında Bella'yla tanıştı, bu biraz tuhaftı çünkü ikisi arasında bir çekim olduğunu hissettim. Tam olarak flört etmiyorlardı ama gözlerini birbirlerinden alamıyorlardı. Bella çok çekici ve tamamen erotik bir karizmaya sahip. Erkekler gerçekten onunla ilgileniyor. Ve sabahları ipek şortu ve dantel bluzuyla mutfakta durup kediyle oynaması muhtemelen Yannis'i etkilemişti. Onu suçlayamam… En azından konuyu daha sık gündeme getiriyordu ve onun hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyordu.

O zamanlar dönem ödevi yazmam, sınavlara çalışmam gerekiyordu ve bol bol kütüphanedeydim. Aşama önümüzdeki dört ay boyunca devam edecek. Yannis'in benimle daha fazla vakit geçirmek istediğini fark ettim. Hafta sonu dağlara gitmek, arkadaşlarıyla buluşmak, resim sergisine gitmek gibi çok güzel önerilerde bulundu.

Ve her seferinde içim parçalanıyor çünkü çok çalışmam ve tamamen sınava konsantre olmam gerekiyor. Ama elbette ilginç bir adamla tanıştığım gerçeğinin de tadını çıkarmak istiyorum. Onunla daha çok zaman geçirmek, bütün hafta sonu yatakta uzanmak, geç kalkmak, günü yaşamak ve güzel şeyler yapmak istiyorum. Zamanım olmazsa ve her zaman onu iptal etmek zorunda kalırsam bana olan ilgisini kaybedeceğinden endişeleniyorum. Bu şu anda gerçekten dikkatimi dağıtıyor ve onunla geçirdiğim geceler yüzünden konsantrasyonum pek iyi değil.

Yannis sık sık benimle birlikte oluyor ve ben kütüphanedeyken uyuyor. Veya gündüzleri kalıyor çünkü akşam toplantımız var, dolayısıyla çok fazla seyahat zamanı yok. Bella da evde ve kanepede uzanarak ya da oturma odasında yoga egzersizlerini yaparak çok özgürce dolaşıyor. Son birkaç haftada ikili daha da yakınlaştı ve birlikte bir şeyler yediler, balkonda kahve içtiler ve bol bol güldüler. Birlikte spor yapıyorlardı ve bana sanki birlikte biniyorlarmış gibi satılıyordu.

Bella'ya güvenmiyorum. Ayrıcalığa veya sadakate değer vermiyor, ancak her ikisi için de eğlenceli olduğu sürece herkesin istediğini yapması gerektiğine inanıyor. Yeni bir ilişkiye yeni başlayan erkek arkadaşıyla yatmaya devam etti. Ona bunu sorduğumda şöyle dedi: Beni gerçekten motive eden şey bu.

Yannis'e Bella'nın çok bencil olduğunu ve birçok insanı rahatsız ettiğini anlatmaya çalıştım. Buna cevap vermedi. Ona Bella'yla benden daha fazla zaman geçirmesini garip bulduğumu söyledim. Sadece şunu söyledi: Bu konuda bir şeyleri değiştirebilirsin ve beni daha sık görebilirsin. Ve: Sen gittiğinde burada sıkılmamam güzel.

Ciddiye alındığımı hissetmiyorum. Zaten Bella'dan değil ama Yannis de bu durum hakkında neden kötü hissettiğimi anlayamıyor. Ve tabii ki erkek arkadaşımın beni beklerken oda arkadaşımla iyi vakit geçirmesini ve benim yüzümden dairemize gelmesini kabulleyemediğimde oyunbozanlık yapıyorum.

Ne yapabilirim? Onunla konuşmalı mıyım? Yoksa her ikisiyle de mi konuşacaksınız? Yoksa pes edip geri mi çekilmeliyim? Çünkü korkarım bu ikisinin yatağa girmesi an meselesi, eğer henüz olmadıysa.

Dr.Julia Peirano

© Kirsten Nijhof

Dr.Julia Peirano: Aşkın Gizli Kodu

Hamburg-Blankenese ve St. Pauli'de özel muayenehanelerde davranış terapisti ve aşk koçu olarak çalışıyorum. Doktoram sırasında ilişki kişiliği ile aşkta mutluluk arasındaki bağlantıyı araştırdım ve ardından aşk hakkında iki kitap yazdım.

Tedavi çalışmalarım hakkında bilgiyi www.julia-peirano.info adresinde bulabilirsiniz.

Sorularınız, sorunlarınız veya gönül yaranız mı var? Lütfen bana yazın (en fazla bir A4 sayfası). Soruların ve cevapların Haberler'de isimsiz olarak yayınlanabileceğini belirtmek isterim.

Şu an içinde bulunduğun gerçekten zor bir durum! Kendinizi çok parçalanmış hissettiğinizi anlayabiliyorum. Bir yandan eski erkek arkadaşınızın yasını uzun süre tuttuktan sonra yakın zamanda ilginç bir adamla tanıştınız.

Ve bu adam, Yannis, daha yeni başlıyor ve çok fazla inisiyatif gösteriyor: seninle vakit geçirmek, uzaklara gitmek, arkadaşlarıyla buluşmak, bir şeyler yapmak, geceleri uzakta geçirmek ve gündüzü yaşamak istiyor. Bir yanınız bunu onunla paylaşmak ve kendinizi bu yeni ilişkiye adamak istiyor. Bu şimdi uygun olur!

Öte yandan eğer şu anda kariyeriniz için tam gaz vermeniz gereken bir aşamada olmasaydınız. Hukuk en zorlu derslerden biridir, devlet sınavları zordur ve çok fazla hazırlık süresi gerektirir, ayrıca bir dönem ödevi yazmanız gerekir. Terapiye gittiğim hukuk öğrencilerinin çoğunun böyle zamanlarda çok az mola içeren sıkı bir programı var ve ayrıca hafta sonları da çalışıyorlar. Aylardır bile. İhtiyaçlarının ve ilgi alanlarının birçoğunun yanı sıra arkadaşlarının ve partnerlerinin çıkarları da geride kalıyor ve en azından devlet muayenesi sonrasına kadar beklemek zorunda kalıyorlar. Bir sonraki adım genellikle hemen gelir ve bu da yine çok fazla çaba gerektirir: staj, bir sonraki ev işi, profesyonel hayata giriş.

Aşk için zaman yok

Bu dersi almaya karar verdiğinizde bu sizin için gerçekten açık mıydı? Hukuk okurken ne hayal ettiniz? Aklınızda nasıl bir kariyer vardı?

Avukatları tanıyor muydunuz ve onların iş-yaşam dengesini de biliyor ve kabul ediyor muydunuz? Yoksa aklınızda yakında daha sessiz olacak bir yol mu var? Şu ana kadar hayatınız nasıldı: Arkadaşlıklara, partnerlere, dinlenmeye ve ilgi alanlarınıza yeterince zaman ayırdınız mı veya ayırdınız mı? Yoksa her zaman her şey yetersiz mi kaldı?

Maalesef durumunuz Yannis'le olan mevcut durumdan çok daha fazlası gibi görünüyor. Bu daha çok işin/kariyerin hayatınızda ne kadar yer ve zaman kaplayabileceği ve alması gerektiği ve yeni bir ilişki, seyahat, günü yaşamak da dahil olmak üzere geri kalanına ne kadar zaman kaldığı sorusuyla ilgili gibi görünüyor. ve Boş zaman.

Bu sorun artık acı verici bir şekilde sizin için açık: Yannis'e ayıracak vaktiniz yok ve onu sürekli ertelemek ya da isteklerini yerine getirilmeden bırakmak zorunda kalıyorsunuz – ve gözlerinizin önünde ve arkanızda, çekici oda arkadaşınız etrafta dans ediyor; Hayatına çok daha rahat bir şekilde yaklaşmak için bolca vakti var. Bu, kendi ihtiyaçları hakkında düşünmek için yeterli zamanı ve enerjisi olan Yannis'ten puan kazandığı anlamına geliyor.

İkisinin birlikte yemek yemeye, kahve içmeye, hayatlarının tadını çıkarmaya, yeni tanıdıklar kurmaya ve hatta flört etmeye zamanları ve kapasiteleri var. Bu her geçen gün artıyor gibi görünüyor. Zamanınız olmadığı için geride kalıyorsunuz ama kendinizi ihtiyaçlarınızdan soyutlamanız ve derslerinizi disiplinli bir şekilde yürütmeniz gerekiyor.

Dürüst olalım: Hayatınızdaki bu çalışma aşamasının daha çok bir istisna veya kural olduğu izlenimine mi sahipsiniz? Eyalet sınavından sonra ne olacağını hayal ediyorsanız: Kendinize ve Yannis'e (veya başka bir ortağa) adil davranacak mısınız, yoksa sizden çok çaba gerektiren bir sonraki gereksinim mi gelecek? Yannis ve Bella'nın şu anda sürdürdüğü bu tatlı hayatın ya da dolce vita'nın uzun vadede sürdürebileceğiniz ya da deneyimleyebileceğiniz bir şey olmayabileceği gerçeği hakkında ne düşünüyorsunuz? Peki neden hayatınızda başarıya bu kadar çok değer veriyorsunuz?

Tekrar nefes almaya zamanınız olduğunda ve sınav bittiğinde iş-yaşam dengenizi bilinçli olarak sorguladığınızı hayal edebiliyor musunuz?

Çatışan ihtiyaçlarınızı (performansa karşı la dolce vita) uzlaştırmazsanız, kendinizi tekrar tekrar bir iç çatışmanın içinde bulacağınızdan korkuyorum. Benim görüşüme göre, sorununuzun nedeni, öngörülebilir bir geleceğe (veya belki de sonsuza kadar) takılıp kalmanız ve çok fazla zaman ve bağlılık gerektiren romantik bir ilişkiye bağlanamamanızdır. Bu yüzden Yannis şu anda hayal kırıklığı yaşıyor ya da ihmal edilmiş hissediyor ve siz de bu yüzden onun sizden yüz çevireceğinden korkuyorsunuz (ki bence oldukça gerçekçi).

Bu nedensel çatışma Bella'nın devreye girmesiyle daha da kötüleşiyor; çekici olan, çok fazla zamanı olan ve Yannis'e şu anda tam olarak istediği şeyi sunabilen biri: arkadaşlık, sıradanlık, la dolce vita. Yannis'i flört etmeyi seven, kadınları ve hayatı seven bir adam olarak tanımlıyorlar. Bella'yla senden önce flört etmişti ve şimdi de bunu sürdürüyor. Bella'yı bencil, sadakate ve sadakate inanmayan, bu konuda kendine en yakın kadın olarak tasvir ediyorlar. İkisinin artık birlikte keşfettikleri pek çok ortak noktası var. Asıl soru, Yannis'in kendini Bella'nın yatağında bulacağı anın gelip gelmeyeceği, eğer korktuğunuz gibi bu henüz gerçekleşmediyse.

Durumunuza dışarıdan baktığınızda bir arkadaşınıza ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Kız arkadaşınıza mücadeleye devam etmesini ve yeni ilişkisini ve çalışmalarını dengeleyebileceğini ummasını tavsiye eder misiniz?

Yoksa ona mücadeleyi bırakıp önce derslerine konsantre olmasını mı önerirsiniz?

Hayatının ne zaman daha kolay olacağını düşünmesini ve o zamana kadar Yannis'ten onu beklemesini istemesini tavsiye eder misiniz?

Yannis'e daha yakından bakmasını ve onun kendisine uygun olup olmadığını ya da biraz fazla uysal olup olmadığını düşünmesini tavsiye eder misiniz?

Neden her gün yarım saatinizi bir olasılığı keşfetmeye ayırmıyorsunuz ve kendinize bu olasılığın peşinden koşsaydı altı ay veya bir yıl sonra nasıl hissedeceğini sormuyorsunuz? Ne yaparsanız yapın bu yolların hiçbiri kolay olmayacak çünkü öğrenmek için kafanızı kullanmanız gerekiyor ve baskı altındasınız.

Ancak muhtemelen bu seçeneklerden birini seçmek netlik kazanmanıza yardımcı olacaktır. Bunun ne olduğunu, önce duruma dışarıdan bakarak ve kendinize bir arkadaşınıza ne tavsiye edeceğinizi sorarak, daha sonra sakin bir şekilde çözümü hissederek öğrenebilirsiniz.

Saygılarımla, gücünüzü koruyun!
Julia Peirano