Freni boşalan kamyonet 4 araca çarparak durdu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Freni boşalan kamyonet 4 araca çarparak durdu Kaza, saat 15.30 sıralarında Tarabya Bayırı Caddesi üzerinde meydana geldi. Bir fidanlık işletmesine ilişkin 34 NL 4432 plakalı kamyonet, ağaç kolları yüklü biçimde park halindeyken argümana bakılırsa freni boşalarak yokuş aşağı gitmeye başladı. Yolda seyir halindeki araçların yanından geçerek, yaklaşık 1 kilo metre ilerleyen kamyonet, yol kenarında park halinde bulunan 4 arabaya vurduktan daha sonra kaldırımda bulunan ağaca çarparak yan yattı.

‘Üstüme geldiğini görür görmez merdivenden aşağı atladım’

Kamyonetin vurduğu arabalar metrelerce savrulurken, bir meskenin merdivenlerinde de hasar meydana geldi. O sırada konutun merdivenlerini yıkayan Fatma Türk, gördükleri karşısında şok geçirdi. Ağlayarak kaza anını anlatan Türk, “Ben merdivenleri yıkıyordum, bir anda patırtılar oldu. Üstteki otomobile vurunca onun sesiyle ben şu biçimde bir baktım. Çıktım buraya üstüme hakikat geliyor, o sırada merdivenden attım kendimi aşağı. daha sonrasını hatırlamıyorum esasen. Şu ağaçlar olması binayı yıkacaktı” formunda konuştu.

Canan Parlan ise, “İçeride oturuyordum, zelzele oluyor sandım, temel oynadı sandım, o kadar korktum”

Hurda arabası ile ilerlerken kamyonun altında kalmaktan son anda kurtulan Erkan Candan, “Ben kendimi sıkıntı attım, otomobil üstten geliyordu. Hurdacıyım ben üç tekerli ile gidiyordum. Üstüme geliyordu, ben arabayı kenara çekmesem direkt beni ezecekti” diye konuştu.

Park halindeki arabalardan birinin sahibi Hakan Akyıldız ise, “Benim otomobil burada olmasa binaya girecekmiş. esasen biroldukça yerdeki betonu da kırmış. İçinde sürücü yok, üstte bir peysajcı varmış, oraya ilişkin bir otomobil. Bir tane çocuğu az kalsın eziyormuş” dedi.

Kaza niçiniyle kamyonetin ilişkin olduğu şirketin sahibi Cengiz Karakuş gözaltına alındı. Karakuş, sözü alınmak üzere polis merkezine gdolayıldü.

Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.