Fazıl Say: Erken seçim istiyorum

kolluk

New member
Fazıl Say: Erken seçim istiyorum Merkez Bankası’nın faiz sonucu daha sonrasında TL’de paha kaybı hızlanırken, dolar 11.70’i gördü. Tıpkı dakikalarda Euro/TL’de de 12.82 düzeyleri aşıldı. TL’nin Euro ve dolar karşısındaki bedel kaybı yüzde 5’i geçti.

TL’deki kıymet kaybına Twitter’dan reaksiyon gösteren piyanist Fazıl Say, “30 yıldır ‘turne insanıyım’ şu an Hollanda’dayım. Olağan aslında. Ve hayatımda birinci defa, epeyce farklı hissiyatlardayım fiyatlarla ilgili. ‘Normal bir akşam yemeğini’ geçtim, su bile içsem, Euro fiyatını artık 10’la, 12’yle filan çarpıp, TL olarak görür görmez boğazımdan geçmiyor kardeşim!” dedi.

‘KUSURA BAKMA KARDEŞİM!’

Say, devamında ise şu tabirleri kullandı:

“Mesele burada başlıyor, bu krizin büyüklüğü, bu bahsetmiş olduğum ‘imkanı olan kesim’ için bile mümkün olan ve ‘normal’ olan; ortada bir yurtdışına seyahat, imkan var ise çocuğunu yurtharicinde okutma, İş için gittiğin yerde bir ‘normal’ akşam yemeği üzere bütün bunlar yok ve güç artık.

Kusura bakma kardeşim! Ben faizdi şuydu buydu duymak istemiyorum! Ben bu iş düzelsin, memleketim bir daha düzgüne kavuşsun istiyorum. Erken seçim istiyorum, değişim istiyorum, bir yerde ‘bir daha başlanmasını’ istiyorum. Evvel toplum için, daha sonra ailem için. Samimi olarak!” (HABER MERKEZİ)