Evlat edinilen kardeşler kendilerinin de biyolojik olduklarını öğreniyor

kolluk

New member
genetik test
Evlat edinilen çocuklar kendilerinin de biyolojik kardeş olduklarını keşfederler

Bebekken evlat edinildi – sonra kardeşlerin de biyolojik olarak akraba olduğu ortaya çıktı (simge resmi)

© jacoblund / Getty Images

Eugene Epp

Vicky ve Frank Laffin, bebekken terk edilmiş ve aynı çift tarafından bir buçuk yıl arayla evlat edinilmişti. Şimdi ortaya çıktı: Onlar da biyolojik kardeşler.

Vicky ve Frank Laffin birbirlerini hayatları boyunca tanıyorlar. Her ikisi de bebekken evlat edinildi ve o zamandan beri bir aileyle birlikte yaşıyorlar. Ancak 19 yaşındaki genç ve kendinden bir buçuk yaş büyük olan üvey kardeşinin bilmediği şey: Onlar aslında biyolojik kardeşler.

Bu keşfi ancak DNA testiyle yaptılar. Her ikisi de genetik köklerinin nerede olduğunu bilmek istediler ve bu nedenle kendilerinden gen örneklerini çevrimiçi bir şecere portalına gönderdiler. Vicky, aslında daha çok eğlenmek için Washington Post’a şunları söyledi: “Büyük bir şey beklemiyordum.” Sonrasında kendisinin ve ağabeyinin aldığı mesaj, dünyalarını alt üst etmelidir. Sonuçlara göre DNA’ları yüzde 49 ila 56 arasında eşleşiyor.

Vicky Laffin “Bu büyük bir şoktu” dedi. “Hayatım boyunca birlikte yaşadığım kardeşimin aynı zamanda biyolojik kardeşim olduğunu hiç düşünmemiştim.” Ve Frank başlangıçta kız kardeşinin ona oyun oynadığını düşündü; haber onun için çok beklenmedik bir şekilde geldi.

Her iki çocuk da terk edildi

New York eyaletindeki kardeşler, ebeveynleri Angela ve Dennis Laffin tarafından henüz birkaç günlükken bağımsız olarak evlat edinildi. Her iki çocuğun da geçmişi hakkında bilgi yoktu. Çiftin zaten bir oğlu vardı ancak ikinci çocuk sahibi olma dilekleri gerçekleşmedi. Bunun üzerine Laffin’ler evlatlık çocuk almak için başvuruda bulundu. 2002 yılında yeni doğmuş Frank’i aldılar; bir kreşin merdivenlerinde bir çantanın içinde bulundu.

“Çocuklar not yazdıklarında”

“Eva-Lotta Adındaki Kardeşler, Dürven Dizgin Değil!”

İki yıl sonra Vicky de onlara katıldı. Aslında Angela ve Dennis Laffin başka bir çocuğu evlat edinmek istemiyorlardı. Ancak hastane tuvaletinde yeni doğmuş bir bebek bulunduğunu duyunca fikirlerini değiştirdiler.

Kardeşler evlat edinilmelerinin koşullarını ancak birkaç ay önce öğrendiler. Ailesi onlara çok erken söylemek istemedi; sonra Frank doğduğu güne ait bir gazete kupürü buldu. Vicky Laffin, “Hikayelerimizin bu kadar benzer olması beni şok etti” dedi. Ne kadar ortak noktaları olduğunu pek bilmiyorlardı. Ama bu da hiçbir şeyi değiştirmiyor, diyor Frank: Sonuçta genetik köken onun ailesinde hiçbir zaman önemli bir rol oynamadı.

Kaynaklar: “Washington Post” / “Bugün”

Genç ebeveynler: 20'li yaşlarının başındaki çift gençleri evlat ediniyor

Bu çift birkaç yıl sonra 30 yaşına geldiğinde çocukları çoktan büyümüş olacak. ABD’den Tasia (23) ve Drew (25) Taylor, Tamiray (15) ve Rory’nin (13) yasal vasileridir. Alışılmadık derecede genç olan ailenin hikayesini Haberda görebilirsiniz.

#Konular