Erzurum’u sarsan olay: Kuran kursunda 7 erkek çocuğuna cinsel istismar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Erzurum’u sarsan olay: Kuran kursunda 7 erkek çocuğuna cinsel istismar Mahallî haber sitesi www.erzurumekspres.com ‘da Sinan Özçaylak imzası ile yayınlanan haberde Erzurum’da faaliyet gösteren H.B.E isimli Kuran kursunda 10 -11 yaşlarında 7 çocuğun cinsel istismara uğradı tez edildi.

Haberde olayın failinin kaçarken Yozgat’ta yakalandığı belirtilirken ismi geçen kurumda misyonlu pek epey kişi hakkında idari soruşturma yapıldığı ve bu bireylerin vazifeden uzaklaştırıldığı, Cumhuriyet Savcılığı’nın da gerekli isimli süreçleri başlatmış olduğu belirtildi.

İşte Sinan Özçaylak’ın anlatımıyla Erzurum’da yaşanan olayın bilgileri:

“İhbar dün akşam saatlerinde yapıldı. Telefondaki ses H.B.E Kuran kursunda 10 -11 yaşlarında 7 çocuğun cinsel istismara uğradığı, failinin kaçtığını, olayın üstünün kapatılmasından telaş duyduklarını söylüyordu. Araştıracağım deyip telefonu kapattım. Elim ayağım esti, bu biçimde bir şey olabilir miydi? Evvel inanamadım. Çabucak yetkili, ilgili kim var ise aradım. Sesleri halleri tutumları olayın hakikat olduğunu ele veriyordu.

daha sonra benim telefonum, pek hayli kişi tarafınca arandı. “ Aman bu olay duyulmasın, kentin imajını düşün, bu tip kurumların imajını düşün berbat olur.” diyerek hatır koymak isteyenler oldu. Demek ki hepsinin haberi vardı. Kesin bilgiyi almak için sabahı güç ettim.

Evvel müftü beyefendiye ulaşmaya çalıştım, kendisi 1001 hatim programına Cumhurbaşkanını davet etmek için Ankara’da ağır mesai harcıyormuş ulaşamadım. daha sonra Müftü yardımcılarına ulaşmak istedim, kapı duvar.

Valilik doğruladı ancak haber yapmayın dedi

Çabucak Erzurum Valisi Okay Memiş’in yanında aldım soluğu. Ne acıdır ki Vali beyefendi olayı doğruladı. Zannının kaçmak isterken Yozgat’ta yakalandığını ve güvenlik niçiniyle de Erzurum’a getirilmediğini belirterek, Çabucak ismi geçen kurumda bakılırsavli pek epeyce kişi hakkında idari soruşturma başlatarak, nazaranvden uzaklaştırıldıkları, Cumhuriyet Savcılığının da gerekli isimli süreçleri başlatmış olduğunı söylemiş oldu. Sayın Valimiz de Erzurum hassasiyetiyle “ olayın haber olmaması isteğini ilettikten daha sonra bir daha de siz bilirsiniz” dedi.

Kimse kusura bakmasın, empati yapmalıyız. O çocuğun ailesinin yerinde olsanız, “aman kimse duymasın” deyip kentin imajı düşüneceğiz son şey olur. Sayın müftü Beyefendiye de bir çift lafım var.

Ankara’da, nasıl şovumu yaparım diye koşturmaktansa, Erzurum’da kalıp çocuklarımıza sahip çıkın. Öğrendik ki bu alçak sapık istekli murakıpmış. Erzurum’da bunun üzere kaç istekli murakıp var araştırılsın. Bunu kim o kuruma almış, soruşturulsun. O Kuran kursundaki başka bütün çocuklar uzman psikolog eşliğinde dinlensin. Tahminen de öteki çocuklarda birebir muameleye maruz kalmış olabilir. Hatalı kimse en ağır biçimde cezalandırılsın.”