Enflasyon, süpermarketteki bazı ürünler için olası kontrollü fiyatlar: işte o fiyatlar

Hasan

New member
Hangi tüketici ürünleri, hükümetin üzerinde çalıştığı fiyat kontrollü sepetin bir parçası olacak?

İle ilgili Vera Monti Yayınlanan 23 Temmuz 2023

Hükümet, vergi dilimini kestikten sonra – İtalya’da Yapılan ve Teşebbüs Bakanlığı aracılığıyla – İtalyan ailelerin satın alma gücünü savunmak için fiyatların kontrollü olduğu bir sepet üzerinde çalışıyor.

İtalyanların enflasyon ve satın alma gücü

Hükümet, vergi dilimini kestikten sonra, enflasyonla sınanan İtalyan ailelerin satın alma gücünü savunmak için kontrollü fiyatlara sahip bir sepet üzerinde çalışıyor. Sözde ‘alışveriş sepetine’ özellikle atıfta bulunarak: ikinci Kesinlikle Aslında, geçen yıl her İtalyan ailesi yiyecek satın almak için ortalama 846 avro daha harcadı.

Kontrollü fiyatlarla sepet

Temmuz ayında gözlemlenmiş olsam bile Enflasyonda ilk düşüş sinyalleri Gıda fiyatlarında son aylarda kaydedilen artış birçok aile için sorun olmaya devam ediyor.

Hükümetin, kontrollü fiyatlarla büyük tüketim için – ve sadece – değil – bu tür gıda maddeleri “sepeti” aracılığıyla kontrol altına almayı düşündüğü bir rahatsızlık.

Rus bakanın açıklaması

“Bugünlerde taahhüdüm, düşüşte olan ancak yapısal hale gelmemek için düşüşünü hızlandırması gereken enflasyonla yüzleşmektir.” Bu sözlerle, İşletme Bakanı ve Made in Italy Alfonso Russo l ile birlikte üzerinde çalıştığı inisiyatif hakkında yorum yaptı.ve makarna tedarik zincirindeki şirketler, büyük dağıtım ve gerçekleri çocukluk ürünleri

“Bizi büyük ölçekli dağıtımla bir anlaşmaya götürmesi gereken bir tartışma başladı, ancak üretim sistemini de dahil etmeliyiz – çeşitli toplantıların aralarında bakan belirtti – önümüzdeki hafta, vatandaşların en çok tüketilen malların fiyatlarında önemli bir düşüş algılamasına izin verebilecek bir anlaşmaya resmi olarak varmak için bu tartışmanın kalbine geleceğimizi düşünüyorum.”

Hangi ürünler sepetin parçası olabilir?

Şu anda bu ‘sepetin’ parçası olabilecek belirli bir ürün listesi yok, ancak kesinlikle diyetimizin temelini oluşturan yiyecekler bunun bir parçası olacak, örneğin: ekmek, makarna, pirinç, yağ, yumurta. Ayrıca eklenebilecekleri meyve, sebze, et, balık, un ve şeker.

Ulusal Tüketici Birliği’nin şüpheleri

Ancak herkes iyimser değil. GöreUlusal Tüketici Birliği Bazı emtia fiyatlarının, enflasyon düştükten sonra düşmeye başlaması gereken bir zamanda dondurulması riski vardır.