Enflasyon, bir yılda %7 daha pahalı harcama: tüketim çöküyor

Hasan

New member
Enflasyon, %7 daha pahalı harcama: daha fazla para daha az yiyecek satın alır ve çağrışımlar ortaya çıkar

İle ilgili Giampiero Casoni Yayınlanan 8 Mayıs 2023

Yükseliş faiz oranları Avrupa düzeyinde karar verilen harcamalar, enflasyonun değerini doğrudan etkiler. %7 daha pahalı bir yılda ve tüketimin çöktüğü ekonomik bir olguyla. Rakam net: alışveriş sepeti artık boş değil aynı ekonomik taahhüde ve İtalyanlara karşı tasarruf ederler ve daha az harcarlar daha fazla harcarken. Resim kasvetli ve Istat bunun ana hatlarını çizdi. Rakamlar, fiyat artışlarının etkisinin satışlarda düşüş perakende.

Enflasyon, bir yılda %7 daha pahalı harcama

Mart ayında değer bazında değişiklik olmazken hacim düşüş yaşadı. %0,3 oranında önceki aya kıyasla. Ham veri, Mayıs ayı harcamalarının satın alınan aynı ürünler için %7 daha pahalı olacak. Ve öğrenilenlere göre, fenomen özellikle gıda maddelerini etkiler, hacimdeki düşüş onların durumunda gıda dışı maddelerden daha güçlüdür. Ama dernekler bunu nasıl karşılıyor? Corriere della Sera’nın bir koleksiyonunda, Kodakonlar “enflasyondan arındırılmış ve hanehalkı tüketim harcamaları dikkate alındığında, satın almaların hacmi yılda toplam 21,8 milyar avro düşüyor ve aile başına ortalama -848 avroya eşit daha düşük harcama var”.

Tüketici dernekleri ne istiyor?

mutlak kullanıcılar ayrıca bir “enflasyonla mücadele kararnamesi” çağrısında bulunuyor çünkü dernek için İtalyanların gıda harcamaları yıllık bazda 7,1 milyar avro düşüyor ve iki çocuklu haneler için ortalama 377 avro düşüyor. Federal dağıtım “iç talebin canlandırılması ve şirketlerimiz ve birçok Made in Italy tarımsal gıda tedarik zincirleri için istikrarın garanti edilmesi” çağrısında bulunuyor. Konf-ticaret bunun yerine “cari yılın ilk çeyreğinde toplam perakende satışlardaki hacim trend değişikliği -% -3’e eşit” diyor. Bu da bizi İtalyan ekonomisinin kısa vadeli beklentileri konusunda tamamen sakin bırakmıyor”. Konfeserjans şu sonuca varıyor: “En kötü veriler, doğru bir tahminle küçük dükkanlar için kaydedilir. -%5’in üzerinde üç ayda, her zaman hacimde”.