Elektrik ve doğalgaz faturaları, indirimler bitince ne olacak?

Hasan

New member
Son aylarda gaz fiyatları düştü, ancak kamu yardımı yakında ortadan kalkacak: faturalar ne kadar yükselecek?

İle ilgili Yakup Romeo Yayınlanan 4 Mart 2023

Orada gaz krizi 2022, bildiğimiz gibi, İtalyan ailelerin ve girişimcilerin cebinde ağır bir yük oldu. kayışı çek maliyetlerini karşılamak için geçmişe göre daha faturalar. yardım için geldi genel indirimler Bununla birlikte, bir tane var son. Yardım bittiğinde ne olacak?

Elektrik ve doğalgaz faturalarında indirimlerin bitmesiyle birlikte yeni zamlar bekleniyor

Ağustos 2022’de gaz fiyatı onun ulaşmıştı kayıt 350 avro ve o andan itibaren uzun bir süre başladı iniş, son aylarda önemli ölçüde hızlandı. için 3 Mart 2023aslında kotaya ulaştık 45 avro, acil durum artık geride kalmış gibi görünüyor. tarafından sağlanan fonlar Bütçe Kanunu izin verdiler kamu yardımı İtalyanlara yardım eden, ama tüm bunlar bitmek üzere. Nitekim bilindiği gibi, önlemleri yeniden finanse etmek için kaynaklar tükendi ve artık manevra alanı yok.

İtalyanların elektrik ve gaz faturalarını ödemeleri ne kadara mal olacak?

İndirimler ve teşvikler 31 Mart’ta sona erecek ve onların sonu ve dönüşü ile sistem ücretlerielektrik ve gaz fiyatları yeniden artmaya başlayacak. Günlük Bayrak Yarışı indirimler olmasaydı şubat ayı doğalgaz faturalarının 86,45 euro yerine yüzde 30 artarak metreküp başına 1,3 euro olacağını açıkladı. Yapmak tahminler ve durum böyle olunca, yıllık doğalgaz faturası mevcut 1.210 Euro’dan 1.928 Euro. gelince ışıkYerine, Arera yeni fiyatları bu ayın sonunda yayınlayacak, ancakUlusal Tüketici Birliği hesaplamaları çoktan yaptı. Ortaya çıkan bilgilere göre, yıllık olarak faturalandırmak ortalama bir ailenin fiyatı 1.434 Euro’dan 1.558 avro124 avroluk harcama artışı ile.

• AYRICA OKUYUN: CGIA, küçük ve mikro işletmeler için banka kredileri azaldı: iki yılda -5,3 milyar