Ekran üreticisinden Apple’a berbat haber! iPhone üretimi aksayacak mı?

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Ekran üreticisinden Apple’a berbat haber! iPhone üretimi aksayacak mı? Pandemi süreciyle ortaya çıkan çip krizi, akıllı telefonlara ekran tedarik eden firmaları da olumsuz etkiledi. Teze nazaran ekran üreticisi BOE, iPhone OLED paneli üretiminde sorun yaşıyor.

Kalite sıkıntılarıyla gündeme gelen şirket, 2021 yılında iPhone 13 serisinde kullanılan LTPO ekran siparişlerini teminat altına alamadı. Sızdırılan bilgilere nazaran, Apple ile BOE içinde yapılan mutabakat sonucunda iPhone’lar için OLED panel üretimi başladı.

BOE, iPhone için OLED üretiminde yaşadığı sorun ile gündemde

Çinli ekran firması BOE, bir müddetdir iPhone ekranları için Apple ile üretim kontratı imzalamak için gayret sarf ediyor. Yaşanan olumsuz gelişmelere karşın şirketin iPhone ailesine ekran paneli üreteceği açıklandı.

TheElec’te yer alan habere bakılırsa, devam eden çip krizi niçiniyle Şubat ve Mart aylarındaki üretimde aksaklık meydana gelecek. LX Semicon, BOE’nin ekran şoförleri için entegre devre temin ediyor. Şirket, BOE’nin düşük üretim kapasitesi niçiniyle önceliğini LG Display siparişlerine kaydıracak.

Çip krizi niçiniyle BOE’nin üretim kapasitesini toplamda 2 ile 3 milyon adede düşüreceği iddia ediliyor. birebir vakitte, BOE’nin Apple’dan 10 milyon adet OLED panel için sipariş aldığı tez ediliyor. BOE ile Apple’ın yaptığı birinci OLED ekran mukavelesi olduğu belirtiliyor.

Son vakit içinderda ortaya çıkan bilgiler, BOE’nin gelecekte üretilecek bir iPhone modeli için tesis hazırladığını ortaya çıkardı. Şirketin Apple ile daima çalışma yapabilmek için kalite konusuna ağırlaştığı sızdırılan bilgiler içinde yer alıyor.

Siz yaşanan üretim sorunu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum’da yahut yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!