Dünya devinden Türkiye açıklaması: Atılan adımlar Avrupa için hayati kıymet taşıyor

kolluk

New member
Dünya devinden Türkiye açıklaması: Atılan adımlar Avrupa için hayati kıymet taşıyor Schneider Electric açıklamasına göre, Barbara Frei, İstanbul’da Türk iş dünyası ve sanayi kuruluşları temsilcileri ile sürdürülebilirlik yatırımları çerçevesinde temaslarda bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Frei, iklim kriziyle uğraş kelam konusu olduğunda sanayi kuruluşlarının sürdürülebilirlik alanında her zamankinden daha fazla adım atmaya gereksinimi olduğunu belirtti.

Bunun temelinde, kullanılan elektriğin yüzde 50’sinin hala çimento, demir-çelik, madencilik üzere güç ağır ağır endüstrilerde kullanılmasının yattığını aktaran Frei, “Ağır sanayi dünya üzerinden yok olmayacağına nazaran, sanayi kuruluşlarının yenilenebilir güç kullanması ve başka tedbirler yoluyla dekarbonizasyon ismine atacakları adımlar dünyamızın geleceği için daha kritik ve hayati değer taşıyor. AB tarafınca üye ülkelerin maruz kaldığı Kovid-19’un olumsuz tesirlerini silmek hedefiyle uygulamaya konan Uygunlaştırma Paketi ile Avrupa kıtasının 2050 yılına kadar karbon nötr olmasını hedefleyen Yeşil Mutabakat Muahedesi, kuşkusuz AB ile ağır bir endüstriyel ve ticari münasebeti olan Türkiye’yi de derinden etkiliyor. Avrupa’nın karbon nötr maksatları için Türk endüstrisinin sürdürülebilirlik adımları hayati ehemmiyet taşıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Frei, Türkiye iktisadının yüzde 90’ının KOBİ’lerden oluştuğunu hatırlatarak, KOBİ’lerin dijitalleşmesinin ve karbon nötr maksatları için adım atmasının sürdürülebilirlik ismine kritik kıymet taşıdığını vurguladı.

“HER YERDE DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ MÜMKÜN KILIYORUZ”

KOBİ’lere, büyük sanayi kuruluşlarının uyguladığı sürdürülebilirlik modellerinin benzerilerini bu alanda uzman iş ortakları kanalıyla ulaştırdıklarını aktaran Frei, “Yazılımlarımız ve siber güvenlik tahlillerimiz bugün prestijiyle KOBİ’lerin de dijitalleşme gereksinimlerine karşılık verebilecek nitelikte. Fakat bunların verimli bir biçimde kullanılarak iklim kriziyle gayrette KOBİ’lerin de etkin rol oynamasına hizmet etmesi lakin bu alanda gerekli eğitimlerin sağlanmasıyla mümkün olabiliyor. Schneider Electric olarak bu hususta da iş ortaklarımız kanalıyla ağır uğraş ve kaynak harcıyoruz.” tabirlerini kullandı.

Frei, KOBİ’lerin, sürdürülebilirlik tahlillerine günümüzde artık bulut üzerinden sağlanan kiralama ya da lisanslama yoluyla de ulaşabildiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Bugün prestijiyle bu tip lisanslama tahlilleri tüm pazarın yüzde 18’ine ulaşmış durumda. Bunun yakın gelecekte daha da artmasını bekliyoruz. Endüstriyel sürdürülebilirlik teması her vakit bir iş kolu. Ben 30 yılı aşkın müddettir bu işin ortasındayım ve 30 yıldan bu yana endüstride karbon salımı azaltımı gündemimizde. Lakin iklim kriziyle bir arada kurallar tam manasıyla daha çabucak hemen oluştu ve bu alandaki yatırımlar, ötürüsıyla bizim işimiz büyük sürat kazandı. bir daha de bu noktada rehavete kapılmamamız gerekiyor. Çünkü gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakmak istiyorsak bu adımları atmak için bir 30 yıl daha bekleyemeyiz.

Geleceğin sanayilerine baktığımızda dijital dönüşümüne dikkat çekmemiz gerekiyor. Schneider Electric olarak global bazda dijital dönüşüme liderlik ettiğimizi söylemeliyim. Güce muhtaçlık duyan altyapılar, binalar, bilgi merkezleri ve endüstriyel tesisler üzere gereken her yerde dijital dönüşümü mümkün kılıyoruz. Uçtan uca tahlillerimiz, bulut ilişkili eserlerimiz, denetim ve izleme yazılımlarımızla tam bir tahlil sunuyoruz. Bunun kararında ise müşterilerimizin verimlilik ve sürdürülebilirlik çalışmalarına dayanak oluyoruz. Ancak daha da kıymetlisi Schneider Electiric olarak endüstriyel sürdürülebilirlik alanındaki tahlillerimizi evvel kendimiz uygulayarak öteki sanayi kuruluşları için örnek oluşturmamız gerektiğine inanıyoruz.”

Bu gayeyle gücünün bir kısmını güneş panellerinden sağlayan Manisa fabrikalarının, eser ve ekipman aktiviteleri bazında yapılan kıymetlendirme kararı Avrupa’nın birinci ve tek “akıllı fabrikası” seçildiğini aktaran Frei, “Schneider Electric Manisa Fabrikası, çok esnek, kendi kendini uyarlayan bir üretim yeteneği yaratmak emeliyle çağdaş teknolojileri farklı kombinasyonlarla uygulayarak daha verimli bir üretim sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA