Doların düşüşünü gerçek kestirim eden İslam Memiş bir daha uyardı!

kolluk

New member
Doların düşüşünü gerçek kestirim eden İslam Memiş bir daha uyardı! Merkez Bankası, anketlerdeki beklentiye paralel olarak siyaset faizini yüzde 14’te sabit bıraktı. Piyasaların merakla beklediği karar öncesi beklentilerini paylaşan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası’nın faizi sabit bırakacağını iddia ettiğini açıklayarak sonucun altın ve dolara tesirlerini açıklamıştı. Piyasada yaptığı kestirimlerle isminden daima kelam ettiren Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu kez yatırımcıya altın konusunda değerli ihtarlarda bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez faizi sabit bırakırsa Gram Altın/TL’de 750 TL düzeylerini görülebilir demişti.

FAİZ KARARI SORNASI DOLAR VE ALTINDA SON DURUM

İşte İslam Memiş’in yaptığı o açıklamalar:

birinci vakit içinderda Merkez Bankası’nın faizleri pas geçeceğini düşünüyorum zira önümüzdeki hafta ABD merkez bankası Fed’in faiz toplantısı var ve TCMB, Fed’i görmek isteyecektir. 2022 yılında Fed ne planlıyor bunu görmek isteyecektir ve bu biçimdelikle daha sonrasındaki ataklarını daha rahat yapacaktır. Şu anda en mantıklısı faizleri pas geçmesi istikametinde.

Pekala Merkez Bankası faizleri pas geçerse ne olur; 13 TL düzeyinin altına bir sarkma olabilir.13 TL düzeyinin altında 12,60 ve 12,20 TL düzeylerini söylüyorum bu sayılar benim için sürpriz olmaz. Faiz sonucu daha sonrası bir haftalık mühlet 25 Ocak’a kadar 13 TL düzeyinin altına sarkma ihtimalini epey güçlü görüyorum. Dolar kuruyla birlikte başka yabancı para üniteleri de düşecektir.

FAİZ KARARI ALTIN SAYILARINI NASIL ETKİLEYECEK?

Gram altın/ TL fiyatı 794 TL. Doların bu kadar gerilemesi ancak ONS altının yeniden 1840 dolar düzeyine yükselmesi, kritik direnç düzeyi olan 1830 dolar düzeyini kırması ile 1840 dolarak yükseldi. 1850-1857 bant aralığı epeyce değerli. Bu düzeylerden yine sert bir satış gelebilir. 1830 dolar düzeyinin altına sert bir biçimde sarkmasını bekliyorum. Altının ons fiyatını Fed toplantısına kadar 1790-1830 dolar aralığında bekliyor olacağım. Dün altının ons fiyatında yaşanan üst taraflı fiyatlamaların niçini şuydu; ABD’nin Ukrayna-Rusya gerginliği ile ilgili yapmış olduğu açıklamalar.

Merkez Bankası faizleri pas geçer ve dolar 13 TL’nin altına sarkarsa gram altın/TL’de 750 TL düzeyleri gündeme gelir lakin bu kademeli olur. Bir anda 50 TL düşmez, evvel Gram altın/TL 770 TL daha sonra 750 TL.

KAYNAK: HABER7