Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde reform yapmak ve geleceğimi etkili kılmak için ne yapmalıyım?

Hasan

New member
Vatandaşlık Gelirinin esas olarak daha adil ve iş odaklı hale getirmek için derinlemesine yeniden düşünülmesi gerektiği fikri artık yaygın olarak paylaşılıyor. Hükümet bile, MIA, Aktif İçerme Tedbirini (Temmuz 2023’te RDC’nin yerini alacak) kurma önerisiyle bu yönde ilerliyor.

Bazı analiz verilerinden yola çıkarak, yeni Censis Assosomm araştırması, DRC’nin müdahale edilmesi gereken iki kritik yönünü vurguladı:

• Vatandaşlık Geliri her şeyden önce yaşlı olmayan tek üyeli aileleri (dolayısıyla aslında istihdam edilebilecekleri) kayırdı;
  • Vatandaşlık Geliri mesleki eğitim sağlamadı.
Censis analizinden, 2022 sonunda gelir veya vatandaşlık aylığı alanların (aynı araç olan ancak farklı yaşlardaki insanlara uygulanan) şu şekilde oluştuğu ortaya çıktı: %9 yalnız yaşlı; %22 bağımlı aile üyeleri olan kişiler; %31 reşit olmayan çocuğu olan ebeveynler; ve %37 kadarı çalışma çağındaki (67 yaş altı) bekar kişilerdir. Bu, Demokratik Kongo Cumhuriyeti tarafından en çok desteklenen kategorinin potansiyel olarak üretken (istihdam edilebilir) ve çocuğu olmayan insanlardan oluştuğu anlamına gelir.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nin miktarlarıyla ilgili olarak bile, dengesizlik açık görünüyor. Ortalama olarak, çalışma yaşındaki bir kişi, bakmakla yükümlü olduğu aile üyeleri olmadan ayda 453 € RDC aldı; bakmakla yükümlü olunan reşit olmayan çocuğu olanlar ise ortalama 683 Avro (tek çocuğu olanlar için 594 Avro ve 5 veya daha fazla çocuğu olanlar için 743 Avro) aldı. Bütün bunlar, özellikle genç kuşaklarda hepimizin bildiği “psikolojik pasiflik” olgusunu doğurdu.

“Veriler ışığında – Assosomm Başkanı Rosario Rasizza, şunları söyledi: aracı en muhtaç kategorileri daha hedefli hale getirmek için yararlanıcıların daha doğru bir şekilde tanımlanmasının gerekli olduğuna inanıyoruz. Ayrıca Vatandaşlık Geliri, Aktif İşgücü Politikalarının temeli olan mesleki eğitimi sağlamamaktadır. İB’nin çalışması için, tam tersi, tıpkı İstihdam Büroları tarafından beşeri sermayenin istihdam edilebilirliğinin sağlam ve erdemli bir sürecinin etkinleştirici temeli olarak önerildiği gibi, mesleki eğitimden başlaması gerekecektir.

Yine de eğitim, Aktif İşgücü Politikalarının temel taşlarından biridir: bugün İtalyan şirketlerinin yaklaşık %70’i (en az 10 çalışanı olan), 5 yıl öncesine kıyasla %8’lik bir artışla, profesyonel eğitim faaliyetleri planlamaktadır. eğitim her geçen gün daha çok inandığımız bir strateji; Şirket içi eğitim için yılda 6,2 milyar avro harcanıyor ve bunun çoğu özel kaynaklardan geliyor. Diğer bir önemli gerçek ise, işbaşı eğitimleri (sözde eğitimler) devam ederken “sınıf” derslerinin azalmasıdır. işte) geçen yıl yüzde 10 arttı.

Daha spesifik olarak, istihdam büroları dünyası ile ilgili olarak, yalnızca 2022’de 2 buçuk milyon saatin üzerinde eğitim verildi. öğrenciler için tamamen ücretsiz. Bu şu demek, bir iş bulma kurumu aracılığıyla 355.000’den fazla kişi, yaklaşık 60.000 yapılandırılmış mesleki yoldan birine ücretsiz olarak erişebildi ve önerdi.

Giulio De Rita (Nüfus Sayımı araştırmacısı) “Mesleki eğitimin (ve giderek artan bir şekilde iş yerindeki eğitimin) psikolojik bir değeri var” yorumunu yaptı: Bu, başka türlü dünyanın dışında hisseden işçiyi yeniden oyuna getirebilir. iş. Bu, verileri gözlemleyerek anlaşılabilir. atama orta vadeli: ortalama olarak, aslında, 1 yıl sonra eğitim kursuna katılanların yaklaşık %25’i hala aynı şirkette; bir iş bulma kurumundan geçenler için bu oran% 35’e çıkıyor. Ancak ilginç olan şey – De Rita’nın yorumu – toplamın yarısından fazlasının kendiliğinden ayrılmasıdır çünkü muhtemelen iş dünyasına yeniden girerek bu işbaşı eğitiminden hemen yararlandılar, ancak başka bir şirkette .

Bu veriler iki şeyi kanıtlıyor: Birincisi, eğitim işte iş dünyasına girmek veya yeniden girmek esastır. İkincisi, bu tür bir eğitim, sizi yetiştirdiğiniz şirkette çalışmaya zorunlu olarak bağlamaz, ancak iş piyasasına daha güvenle erişmenizi sağlar, insanlarda yeni enerji açığa çıkarır.”

İşte diğer bazı ilginç gerçekler:

Eğitim konusunda en büyük çabayı gösteren şirketler, finans sektöründen sonra elektrik, telefon ve gaz hizmetleri sağlayıcıları ve aynı zamanda (%110 sayesinde) inşaat sektörüdür: İnşaat sektörünün %80’den fazlası aslında eğitime yatırım yapmıştır. eğitim. Öte yandan, tekstil ve yiyecek-içecek ortalamanın altında.