Co₂ emisyonları, onaylanmış tanklar, AB'ye karşı confrapport

Hasan

New member
Yeni daha esnek mevzuat ancak ağır araçlar yaptırımlara tabidir. Russo için “lojistik ve ulaşım sektörü görülüyor”

İle ilgili
Anna Sironini

Yayınladı 9 Mayıs 2025, 17:08

. Avrupa Parlamentosu yeni bir değişikliği onayladı CO₂ emisyonlarına ilişkin düzenleme için arabalar O Yeni Vansdaha büyük tanıtım esneklik üreticiler için. 458 oyla, 101'e karşı ve 14 çekimser yeni mevzuat Üreticilere izin verir Orta emisyonları hesaplayın Yıllık yerine üç yıllık bir dönemde (2025-2027).

Ancak, bu esneklik uzanmaz ağır araçlarbeğenmek Kamyonlar ve otobüslertabi kalan ceza emisyon hedeflerine ulaşılamaması sağlandı.

Ulaşım sektörünün eleştirilerini açığa çıkaran bir seçim. Saniye Pasquale RussoBaşkan Concract-confcommerciozarar verme riskini taşıyan “ciddi bir yasama hatası” Tüm lojistik tedarik zinciriüreticilerden operatörlere. “Yeniden bekledik Avrupa Parlamentosu Daha gerçekçi bir yaklaşım – açıklıyor – bunun yerine her gün malların ve insanların hareketliliğini elinde tutanların sesini görmezden gelmeye devam ediyor “

Ekolojik geçiş, “Sürdürülebilir kurallar gereklidir”

Yaptırımlarla ilgili kriterlerin güncellenememesine ek olarak, Confstransport Ayrıca, yeni kısıtlamaların kompozisyonu üzerine getirilmesinden korkuyor. Şirket filoları. Russo için, «resim de karmaşık olmaya devam ediyor. Ekonomik Sürdürülebilirlik ondan ekolojik geçiş». Derneğe göre risk, stratejik bir sektörü zayıflatmaktır.ekonomi İtalyan ve Avrupa. Russo sorar İtalyan hükümeti ve Avrupa merkezindeki temsilciler Beklenen çevresel sonuçları garanti etmeden tüm ekonomik sisteme zarar verebilecek önlemleri düzeltmek için üretim dünyasıyla yapıcı bir diyalog başlatmak: «Üretim dünyasıyla gerçek bir diyaloga ihtiyacımız var, aksi takdirde Çevre Politikaları Hedefte başarısız olacaklar ve sadece rekabet gücü Ülkenin ».

İtalya'daki yoldaki yük taşıma sektörü, ulusal ekonomi için gereklidir ve toplam ulaşımın% 51'inden fazlasını temsil etmektedir. Son yıllarda sektör,İşletme maliyetlerindeki artış ve adapte olma ihtiyacı Çevre Düzenlemeleri giderek daha sıkı.