Cezaevi çalışanının onardığı okul, 6 yıl daha sonra eğitime açıldı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Cezaevi çalışanının onardığı okul, 6 yıl daha sonra eğitime açıldı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Diyarbakır No’lu Yūksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu yerleşkesine 4,5 kilometre uzaklıktaki Cücük Mahallesi’nde yer alan ve 6 yıldır kapalı olan Cücük İlkokulu’nun onarılarak eğitim öğretime kazandırılması için toplumsal sorumluluk projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında gönüllülük aslına nazaran çalışan ceza infaz kurumu işçisi ve aileleri, okulu temizleyip su tesisatı çekti, elektrik tesisatını da işler hale getirdi. Yarasa ve yılanlardan temizlenen okula ilaçlama da yapıldı. Ayrıyeten atıl biçimdeki su deposunu boyayıp kullanılabilir hale getiren kurum çalışanı, yıpranan bayrak direği dahil, binanın içini ve dışını onarıp boyadı, bahçe düzenlemesi yaptı.

Fiziki yapısı yenilenen ve öğrencilerin eğitimi için sağlıklı bir ortama kavuşturulan okul, 2021- 2022 eğitim öğretim yılının birinci gününde hizmete açıldı. Yenilenen Cücük İlkokulu’nda eğitim bakılırsacek 1’nci sınıf öğrencileri bugün ders başı yapmanın memnunluğunu yaşadı.

Bakan Gül: İşçimizin eline sıhhat

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Diyarbakır Kapalı Ceza İnfaz Kurumu çalışanımız, bir köy okulunun tadilatını üstlendi. Boyasını, paklığını bir haftada yapıp okulu yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirdi. Çalışanımızın ellerine sıhhat, çocuklarımıza iyi olsun” sözlerine yer verdi.

Bakan Gül ayrıyeten, çalışmalardan vazife alan işçisi arayıp görüştü.

Cezaevi çalışanından öğrencilere ziyaret

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsa Özer, 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsa İhtilal ve infaz müdafaa memurları ile okulda eğitim öğretime başlayan öğrencileri ziyaret etti. Çocuklara çikolata ikram eden Özer, kurum çalışanının okulda yaptığı tadilatla eğitim öğretime katkı sağladıklarını söylemiş oldu. Ceza infaz kurumlarının hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması emeliyle hizmet verdiğini lisana getiren Özer, “Okul yaklaşık 6 yıldan beri atıl vaziyetteydi. Bu durumu bakılırsan arkadaşlarımız proje yaptı. Gerekli çalışmalar yapıldıktan daha sonra burada faaliyete başlandı. Tamir ve tadilatı infaz müdafaa memurlarımız tarafınca yapıldı. Okul eğitime hazır hale getirildi. Bu okulun eğitime katkı sağlaması için yürütülen çalışmalarda emeği geçen bütün memurlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
1 No’lu Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsa İhtilal, okulun tüm bakımını 9 işçi ve aileleriyle gönüllülük aslıyla yaptıklarını lisana getirerek, bunun epey hoş bir çalışma olduğunu aktardı. 38 öğrencinin eğitim nazaranceği okulun bugün hizmete açıldığını söz eden İhtilal, “Burada taşımalı eğitim sistemi olduğu için okul atıl duruma düşmüştü. İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğüyle görüşmeler üzerine okulu tekrar hizmete açmayı planladık. Evvel taşımalı eğitim vardı, artık ise yürüme arasında öğrenciler eğitimlerini bakılırsacekler” diye konuştu.
İnfaz muhafaza memuru Alperen Uslu da hafta sonu ve hafta içi mesai daha sonrası okulun tadilatı için çalışma yürüttüklerini anlatarak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün toplumsal medyadan yaptığı paylaşım niçiniyle epeyce keyifli olduklarını söylemiş oldu.