Bu sefer Apple Watch değil iPhone hayat kurtardı!

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Bu sefer Apple Watch değil iPhone hayat kurtardı! Bu ayın başlarında Tim Blakey isimli bir snowboard antrenörü ile yanındaki bir kişi, İsviçre’de Zermatt yakınlarındaki bir buzulda kayıyorlardı. Ama yokuş aşağı yüksek bir hızla ilerlerken yaklaşık 10 bin fitte zımnî bir yarığa düştü. İşte tam bu noktada kullanmış olduğu iPhone hayatını kurtardı.

iPhone, Acil SOS özelliği ile hayat kurtardı!

Tim Blakey, öğrencisine 3 bin metrenin üstünde bir rakımda eğitim verdiği sırada yüksek hızla hareket ettiği için altındaki buzulda oluşan yarığı fark edemedi. Yaklaşık 5 metre yükseklikten bir oyuğa düşen Blakey, yardım istemek için telefonuna uzandığında sırf yüzde 3 şarjı kaldığını gördüğünü söylüyor.

ötürüsıyla elindeki en yeterli seçeneğin iPhone içerisinde bulunan Acil Durum- SOS özelliğinden yaralanmak olduğunun farkına varan Blakey, çabucak bu adımı gerçekleştirdi. Bu sayede bulunduğu pozisyon, öncesinden kaydettiği şahıslar ve acil servis ile paylaşıldı.

hadiseden kısa bir süre daha sonra kurtarma gruplarının gelerek birinci müdahaleyi gerçekleştirdiği ve akabinde Blakey’i oyuktan çıkartarak yaralı ayağını tedavi etmek için hastaneye gdolayıldü söyleniyor. Olağan kazazede olayın akabinde hem birinci müdahalesini yapan gruba birebir vakitte iPhone’daki 5 sefer butona basarak Acil Durum özelliğini faal etme özelliğini geliştiren Apple’a teşekkür ediyor.

hadiseden günler daha sonra yaptığı açıklamada ise Blakey şunları söylemiş oldu:

Tahminen de birinci adımım, bu erkeklerin dağda yaptıkları şahane işe ve diğerlerinin da benim kadar dikkatsiz olmamaları için farkındalık getirmek olacak.

Siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum‘da yahut yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!