Borsada açığa satışta ‘yukarı adım’ kuralı uygulanacak

kolluk

New member
Borsada açığa satışta ‘yukarı adım’ kuralı uygulanacak Borsa’da panik satışlarını engellemek için bugün de ‘yukarı adım’ kuralı uygulanacak.Borsa İstanbul’un Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Sermaye Piyasası Konseyi sonucu uyarınca BIST-50 endeksinde yer alan hisselerde açığa satış sürecinin yapılabildiği hatırlatıldı.

Kelam konusu hisselere yönelik dün getirilen açığa satış süreçlerinde üst adım kuralının bugünkü seansta da devam etmesine karar verildiği aktarılan açıklama şu biçimde:

“Açığa satış süreci yapılabilen hisselerde açığa satış süreci, açığa satışa husus olacak sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen süreç fiyatından daha yüksek bir fiyat üzerinden gerçekleştirilebilecektir. Lakin, açığa satışa husus olan sermaye piyasası aracının en son gerçekleşen fiyatının bundan evvelki fiyattan daha yüksek olması halinde açığa satış süreci en son gerçekleşen fiyat seviyesinden de yapılabilecektir. Gün ortasında sahip olunmadan yapılan ve sonrasındasında birebir gün ortasında yapılan alımlarla kapatılan satışlar da açığa satış kapsamında olduğundan yatırımcılarımız ve yatırım kuruluşlarımız tarafınca bu nitelikteki satışlara ait buyrukların de açığa satış seçeneği işaretlenmek suretiyle iletilmesi konusunda gerekli dikkat ve itinanın gösterilmesi kıymet arz etmektedir.” (EKONOMİ SERVİSİ)