Birinci Android telefon: HTC Dream hangi özelliklere sahipti?

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Birinci Android telefon: HTC Dream hangi özelliklere sahipti? HTC Dream, birinci Android işletim sistemi ile piyasaya çıkan akıllı telefon olarak tarihte yerini alıyor. 2008 yılında piyasaya sürülen aygıt, çıkış yaptığı periyot içerisinde ihtilal niteliğinde özelliklere sahipti. birinci vakit içinderda T-Mobile G1 ismini alan akıllı telefon ondan sonrasındasında isim değişikliğine gitti.

Günümüz akıllı telefonları teknik özellik bakımından artık hudutları zorlarken, tarihte birinci vakit içinderda anılan Dream G1 kullanıcılarına neler sunuyordu. Gelin daima bir arada birinci Android işletim sistemli aygıtı inceleyelim.

HTC Dream yeni bir rekabetin kapılarını açtı

2005
yılında Google tarafınca satın alınan Android Inc., akıllı telefon dünyasında isminden kelam ettirmek için çalışmalara başladı. Nokia Symbian, Microsoft ise Windows Mobile ile pazarda kıymetli bir yere sahipti. Bu durumun farkında olan Google, Linux tabanlı yeni bir işletim sistemi için çalışmalara başladı.

Sooner isimli bir prototip geliştiren şirket, 2007 yılında birinci iPhone‘un çıkması ile prototipi geri çekti ve HTC’nin önünü açtı. Firmayla ortak olan Google, sonrasındasındadan akıllı telefon dünyasının fenomeni olacak Android işletim sisteminin temellerini bu aygıt ile attı.

Android 1.0 ile yeni bir periyodun başlangıcı

Tarihteki birinci Android telefon olan HTC Dream, bir fazlaca değerli entegrasyona sahipti. Google uygulamaları yüklü bir biçimde piyasaya çıkan aygıt, firmanın hizmetleri ile de senkronizasyon imkanı sunuyordu.

tıpkı vakitte akıllı telefon, Gmail haricinde da e-posta hizmetlerine imkan verirken, WebKit tabanlı internet tarayıcısı ile kullanıcılarının karşısına çıktı. HTC Dream sahipleri, ek uygulama yüklemek için Android Market uygulamasını kullanabiliyorlardı. Ayrıyeten akıllı telefon, Amazon MP3 uygulaması ile yıllar evvelce Spotify gibisi bir tecrübesi kullanıcılarına sundu.

Android 1.0 ile piyasaya çıkan HTC Dream, 4 ay daha sonra ise 1.1 sürümüne geçti. Akabinde gelen süreçte akıllı telefon, Android Cupcake (1.5) ve Donut (1.6) güncellemelerine sahip oldu. Bilhassa günümüz aygıtlarındaki bir epey yenilik aslında 2008 yılında HTC Dream ile ortaya çıkmaya başlamıştı.

Fizikî klavye ve kızaklı düzenek

Dokunmatik ekranın yaygınlaşmadığı bu vakitte, kullanıcılar fizikî klavyelere ve tuşlara daha sıcak bakıyordu. 2007 yılında çıkan iPhone‘un geri dönüşlerini kıymetlendiren HTC, aygıta sanal klavye eklemek istemedi. Fizikî tuşların yer aldığı Blackberry havasındaki akıllı telefon, kızaklı yapısı ile de kompakt bir görünüme sahipti.

tıpkı vakitte dokunmatik ekrana sahip akıllı telefonda 5 adet de ,klavye harici, mekanik tuş yer alıyordu. Firma bu biçimdece kullanıcılarına, aygıtı denetim etmek için alternatif yollar sunuyordu.

3.2 inçlik ekrana sahip akıllı telefon, periyoduna bakılırsa boyutsal manada küçük değildi. Corning Gorilla Glass cam ile gelen aygıt, 320×480 piksel çözünürlüğü ile hayranlarının karşısına çıktı.

192 MB RAM ve 256 MB dahili hafıza

Günümüz akıllı telefonlarında RAM ve depolama alanları artık farklı bir rekabet yeri haline geldi. bir hayli üretici aygıtlarında en yüksek kıymetlere ulaşmak istiyor. 2008 yılında tam olarak bu biçimde gereksinimlerin olmadığı bir periyotta HTC Dream, 192 MB RAM ile kullanıcılarını karşıladı. Kulağa pek küçük gelen bu kapasite, devrinin koşullarını rahatlıkla karşılayabiliyordu. Birebir biçimde dahili depolama alanı da 256 MB olan akıllı telefon, microSD kart girişine de sahipti.

Akıllı telefon art tarafta bir adet 3.15 Megapiksel kamera ile piyasaya çıktı. Kulaklık girişi bulunmayan aygıt, 1150 mAh batarya kapasitesi ile bulunduğu devrin kaidelerinde kâfi pil performansı sunuyordu.

Günümüz dünyasında elbette kâfi olmayan HTC Dream, yeni bir periyodu başlatması ile her vakit farklı bir yerde olacak diyebiliriz.