‘Beni vur kızımı vurma’ dedi fakat… 3 çocuk annesini babası kurtaramadı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
‘Beni vur kızımı vurma’ dedi fakat… 3 çocuk annesini babası kurtaramadı Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde eşi tarafınca tabanca ile öldürülen 3 çocuk annesi genç bayanın, öldürülmedilk evvel 2 sefer uzaklaştırma sonucu aldırdığı bildirildi.

İlçeye bağlı Karabağ Mahallesi’nde, tartıştığı eşi Nuriye Ü’yü silahla öldüren, kayınpederi, kayınvalidesi ve eşinin babaannesini de yaralayan A.R.Ü, cezaevine gönderilirken geride gözü yaşlı 3 çocuk kaldı.

hayatını kaybeden Nuriye Ü’nün acılı ailesi ise katil zanlısının en ağır cezayı alacağına inanıyor.

Nuriye Ü’nün ağabeyi Mustafa Akarsel, AA muhabirine, kardeşiyle zanlının 12 yıl evvel evlendiklerini, 1 yıl daha sonra da ortalarında geçimsizlik başladığını söylemiş oldu.

Kardeşinin evliliklerinden 1 yıl daha sonra başlayan aile içi şiddete dayanamayarak, kendilerinde yaklaşık 40 gün kaldığını söz eden Akarsel, “Aile içi şiddet vardı. Kardeşimin, eşinin yanı sıra kayınpederi ile kayınvalidesinden de şiddet gördüğünü duyuyorduk. Ortalarının düzelmesi için başka konuta geçtiler. Son 1,5 yıla kadar ortaları düzgündü. daha sonra bir daha arbede etmeye başladılar. İki kere uzaklaştırma sonucu aldırdık. Olayların ikisinde de darp raporu var. Uzaklaştırma sonucunı aldırdığımızı öğrenen A.R.Ü, karakolda babamı darbetmeye çalışmış, aracını üzerine sürmüş. Bize gidip geldiği vakit daima ‘baban ile babaanneni vuracağım’ diyordu.” tabirlerini kullandı.

Akarsel, uzaklaştırma kararlarının akabinde, A.R.Ü’nün, her keresinde kardeşinin gönlünü alıp, “tekrar olamayacak” diyerek meskene geri götürdüğünü anlattı.

“Baba, bizi vurmaya, öldürmeye geliyor”

Olay günü kardeşinin öğlen saatlerinde kendisini aradığını belirten Akarsel, şunları kaydetti:

“Kardeşim ağlayarak, ‘Benim burada psikolojim bozuldu, gel beni götür’ dedi. Ben de ‘işten çıkınca gelip alayım’ dedim. Bu müddet içerisinde kardeşim babamın konutuna gitmiş. A.R.Ü. gerisinden gitmiş. Çocukları aldıktan daha sonra kız kardeşime, ‘Sen de geliyor musun?’ diye sormuş. O da ‘hayır, ben dayanamıyorum’ deyince çocukları almış. yeniden geri geldiğini bakılırsan kardeşim babama, ‘Baba, bizi vurmaya, öldürmeye geliyor’ demiş. Babam da ‘Beni vur, çocuğumu vurma’ deyince kız kardeşime daha sonra da başka aile bireylerine ateş etmiş. Kardeşimden 5 kurşun çıktı. Olayı nazarann çocuklar da ‘Annemi öldürdün’ diye bağırıp ağlamışlar.”

Akarsel, geride 3 çocuğun yetim kaldığını, kardeşinin de yuvalarının yıkılmaması için bu çocukların hatırına uğraş ettiğini lisana getirdi.

Zanlının en ağır cezayı almasını istediklerini aktaran Akarsel, şöyleki devam etti:

“Kardeşim olayların akabinde boşanma davası açacaktı. Avukatı arayarak süreçlere başlamasını söylemişti. A.R.Ü. bunu kendine yediremedi. bir daha tatlı lisanla götürmeye çalışırken annem kardeşimin önüne durup, ‘kızım gitme’ demiş lakin kardeşim gitti. Yaklaşık 3 ay daha sonra da olay gerçekleşti. aslına bakarsanız o meskenden iki gelin daha şiddet gorerek ayrıldı. Çocuklar için şu an bir karar vermedik fakat yurtta kalmasını, bu müddet zarfında da gereksinimleriyle ilgilenmek istiyoruz.”

Teze bakılırsa, ilçeye bağlı Karabağ Mahallesi’nde 29 Ekim’de A.R.Ü. (33) ailevi niçinlerden dolayı daima tartıştığı eşi Nuriye Ü. (30) ile kayınpederinin meskeninde tartışmıştı. Çıkan arbedenin büyümesi üzerine sonlanan A.R.Ü, eşi Nuriye Ü, kayınpederi, kayınvalidesi ve eşinin babaannesini tabancayla yaralayarak olay yerinden kaçmıştı.

Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis grupları, yaralıları Konya’daki çeşitli hastanelere kaldırılmış, yaralılardan Nuriye Ü, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayın akabinde babasının arabasıyla kaçtığı tespit edilen kuşkulu A.R.Ü, merkez Selçuklu ilçesinde yakalanmıştı. Zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.