Ben Bu Cihana Sığmazam’ın Cezayir Türk’ü Oktay Kaynarca Kimdir?

kolluk

New member
Kurtlar Vadisi’nde canlandırdığı Süleyman Çakır ile akıllara kazınan Oktay Kaynarca, bu projenin hem öncesinde tıpkı vakitte daha sonrasında bir epey dizi ve sinemada rol aldı. Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın akabinde şimdilerde Ben Bu Cihana Sığmazam’da Cezayir Türk’ü canlandıran Oktay Kaynarca kimdir, kaç çocuğu var soruları merak edilmeye başlandı. Siz de merak ediyorsanız cevabını buradan öğrenebilirsiniz.

1965 yılında Malatya’nın Hekimhan ilçesinde dünyaya gelen Oktay Kaynarca’nın ailesi işi sebebiyle Almanya’da hayatıştır.

O sıralarda Oktay Kaynarca anneannesi ile bir arada Üsküdar’da kalmıştır. Lise eğitimini Üsküdar Lisesi’nde başlamış fakat Hopa Lisesi’nde tamamlamıştır.

Kaynarca, genç yaşlarda Fiat fabrikasında elektrikçi olarak çalışmaya başlamış, bir yandan da konservatuvar imtihanlarına hazırlanmıştır.

www.turktime.com

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Bilim Kısmı’nı kazanmış ve burada oyunculuk eğitimi almıştır. Üniversiteden 1991’de mezun olmuştur.

Oktay Kaynarca 2002 yılında Mahsus Namal ile evlenmiş ve evliliği 6 yıl sürmüştür.

2012 yılında Melek Angun ile ikinci evliliğini yaptı, bir yıl daha sonra boşanma sonucu aldılar.

1989’da küçük dizi Gençler’de rol aldıktan daha sonra, Aşk Sinemalarının Unutulmaz Direktörü, Yengeç Sepeti, Bir bayanın Anatomisi ve Mecnun Yürek: Bumerang Cehennemi sinemalarında oynamıştır.

Hemen akabinde Yeditepe İstanbul’da Ferhan karakterini canlandırmış, Lahmacun ve Pizza, Bayanlar Baylar, Esir Kentin İnsanları üzere dizilerde rol almıştır.

2003 yılında Kurtlar Vadisi’nde Süleyman Çakır’ı canlandırmaya başlamış ve bu rolüyle epey sevilmiştir.

Kurtlar Vadisi’nin akabinde Aşkımızda Mevt Var, Birinci Aşkım, Geniş vakit içinder, Kırmızı Işık, Kuzey Rüzgarı, Sen Mükemmelsin, Kardelen, Bahar Kısımları, Adanalı, Nuri, Ustura Kemal, İnadına Yaşamak, Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizilerinde rol aldı.

Rol aldığı başka sinemalar, Kalbin Vakti, Beynelmilel, Sis ve Gece, Sıfır Dediğimde, Hoşça Kal Güzin, Alia, Çanakkale Çocukları, Aman Reis Duymasın’dır.

Son olarak şimdilerde Ebru Özkan, Pelin Akil, Işıl Yücesoy, Gülenay Kalkan ile Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde rol alıyor.

Reytingi bol olsun!