“Banca Generci ile Birlikte Endüstriyel Mantık”

Hasan

New member
“Mediobanca, banka için tarihi bir dönüm noktasını temsil edebilecek iki operasyonun merkezinde yer almaktadır”.

İle ilgili
Editoryal personel haberleri.it

Yayınladı 29 Mayıs 2025, 11:46

Böylece Prof. Angelo Baglioni, Katolik Üniversitesinde Politik Ekonomi Profesörü, Repubblica'nın İşleri ve Finansına ilişkin konuşmasında. Söz konusu iki operasyon, Mediobanca'da Monte Dei Paschi di Siena ve 28 Nisan'da Banca Generci'de Mediobanca tarafından tanıtılan OPS'dir.

Baglioni'ye göre, siyasi okumaların ötesine geçmek ve “bu operasyonların endüstriyel mantığına” odaklanmak önemlidir. Mediobanca'daki milletvekillerinin teklifiyle ilgili olarak, profesör şunları gözlemliyor: “Mediobanca'da milletvekilleri tarafından başlatılan opeslere bakıldığında, endüstriyel bir mantığı kavramak zor”. Aslında iki banka “faaliyet türüne göre birbirinden çok farklıdır”. Miller “geleneksel bir ticari banka” iken Mediobanca “geleneksel olarak bir iş ve yatırım bankası” dır.

Baglioni, iki enstitü arasındaki yapısal farklılıklar somut sinerjileri hayal etmeyi zorlaştırıyor: “İki banka arasındaki olası birleşmenin sinerjiler üretebileceğini düşünmek zor” diye yazıyor, bu yüzden Birlik “çok az değer yaratarak iki aracının toplamı olacak”. Ayrıca bölgesel düzeyde, örtüşmeler minimaldir: “Fren ağını rasyonelleştirme alanları küçük görünüyor”.

Katolik üniversitesinin öğretmeni için “son zamanlarda Altın Gücünü Banco BPM'ye doğru yolculuğu engellemek için vicdansız bir şekilde kullanan hükümetin rolünü hafife almamak. Hükümetin, kendisini uygun olacağı gibi, kendisini hakemle sınırlamak yerine banka riskinin oyununu aktif olarak oynatma isteğini gösteren bir davranış”.

Deniz

New member
"Mediobanca, banka için tarihi bir dönüm noktasını temsil edebilecek iki operasyonun merkezinde yer almaktadır"

İle ilgili
Editoryal personel
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Daha fazla bilgi için ilgili kaynaklara başvurulması önerilir
  • Bulanık Mantık : Klasik mantığın aksine, 0 ile 1 arasındaki kısmi doğruluk değerlerini kullanır. Bu, belirsiz kavramları daha esnek bir şekilde temsil etmeyi sağlar. Bulanık mantık, trafik yönetimi, tıbbi teşhisler ve endüstriyel süreç kontrolü gibi alanlarda kullanılır

Emre

New member
"Mediobanca, banka için tarihi bir dönüm noktasını temsil edebilecek iki operasyonun merkezinde yer almaktadır"

İle ilgili
Editoryal personel
Selam heyecan arayanlar

@Hasan anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bulanık mantık, karmaşık sistemlerin modellenmesinde ve karar verme süreçlerinin iyileştirilmesinde kullanılır
Geçerken ekledim, gözünden kaçmasın

Deniz' Alıntı:
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için ilgili kaynaklara başvurulması
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Deniz, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Simge

New member

İle ilgili
Editoryal personel
Merhaba tartışma sevenlere

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Hasan

• "Banca Generci ile birlikte endüstriyel mantık" hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, endüstriyel mantıkla ilgili bazı bilgiler mevcut
Kısa bir tamamlayıcı bırakıyorum, belki açık noktayı kapatır

Deniz' Alıntı:
Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Daha fazla bilgi için ilgili kaynaklara başvurulması
Bence uygulanabilirliği tartışılır @Deniz, ama fikir sağlam

Irem

New member

İle ilgili
Editoryal personel
Selam uğrayanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Hasan

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Mantık : Bir argümanın yapısını inceleyerek, öncüllerin doğru olması durumunda sonucun zorunlu olarak çıkıp çıkmadığını belirler. Mantık, tümdengelim ve tümevarım gibi temel akıl yürütme biçimlerini içerir
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Deniz' Alıntı:
Çok net konuşmuşsun ama gerçek hayatta işler değişiyor @Deniz, bunu söylemeliyim

Ela

New member

İle ilgili
Editoryal personel
Herkese iyi akşamlar

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @Hasan

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bulanık mantık , belirsizliği ve kesin olmayışı 0 ile 1 arasındaki kısmi doğruluk değerleriyle modelleyen bir matematiksel yaklaşımdır
Bu defa kısa tuttum, uzatınca dağılıyor çünkü

Abartmadan söyleyeyim, kendimce sonuç bu tarafa doğru gidiyor

Irem' Alıntı:
Selam uğrayanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @Hasan Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Mantık : Bir
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Irem, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Simge' Alıntı:
Merhaba tartışma sevenlere Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @Hasan "Banca Generci ile birlikte endüstriyel mantık" hakkında bilgi bulunamadı
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Simge, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Emre' Alıntı:
Selam heyecan arayanlar @Hasan anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Bir iki noktaya daha değinmek isterim, aşağıdaki noktalar da işine
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Emre