Bakan Yanık’tan engelli ataması açıklaması

kolluk

New member
Bakan Yanık’tan engelli ataması açıklaması Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Engellilerimizden, en son Ocak 2020’de kamuda engelli istihdamını, atamalarını yapmıştık. Ortaya maalesef uzun bir pandemi devri girdi. Artık tekrar kamu kurum ve kuruluşlarımızdan engelli gereksinimi için gereksinim kotalarını topluyor ve şayet kâfi sayıya ulaşırsak 2021 yılının sonunda yahut 2022 yılı başında engelli atamalarını da yapmak istiyoruz” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Konya’ya gelen Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezini ziyaret etti. Ziyaret daha sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, “Biz bakanlık olarak toplumsal hizmetlerin tamamında öncelikli olarak birey odaklı ve aile odaklı sosyal hizmetlerimizi kişinin muhtaçlığına dönük ve şayet mümkünse aile etrafından kendi toplumsal etrafından kopmadan onlara sunmaya çalışıyoruz. Engellilerimizle alakalı çalışmalarımızı birkaç başlıkta toplayabiliriz. Bunlardan biri aile odaklı toplumsal hizmetlerimiz. Bu nedir? Şayet engelli bireylerimiz kendi toplumsal ortamlarında kendi aile ortamlarında kalmaya devam edebilecekler, onlara aile ortamında olmalarına imkan sağlayacak aile fertleri var ise, kendi ortamlarında hem engelli desteği aynı vakitte engelli bakım dayanağı, engelli bireyimize bakan yakınına kimse ki bu sıklıkla anneler. Onlara bakım takviyesi sağlıyoruz. Şayet bu mümkün değilse, engelli bireyin aile ortamında kalması mümkün değilse onların bakım ve rehabilitasyonu için bu biçimde kuruluşlarımıza alıyoruz. Engelliliğin çeşidine bakılırsa, engelliliğin derecesine göre, engelli bireylerimizin gereksinimlerine uygun, kimi vakit tedavi kimi vakit rehabilitasyon, kimi vakit otizmli çocuklarımızda olduğu üzere kimi vakit de eğitim ve rehabilitasyon üzere, gereksinime uygun çeşitlilikte, muhtaçlık derecesine nazaran oluşturulmuş, her bir otizmli çocuğumuz için onun yaş gurubuna, onun otizm derecesine uygun tek, tek öznel eğitim geliştirilmiş bir an evvel rehabilitasyonlarının tamamlanması ve şayet yavaşça derecedeyse olağan hayata katılmaları, değilse en azından ferdî muhtaçlıklarını, öz bakımlarını gerçekleştirecek biçimde bir eğitim ve rehabilitasyon uygulanıyor” dedi.

BAKAN YANIK’TAN ENGELLİLERE ATAMA MUŞTUSU

Pandemi niçiniyle engelli atamalarına orta verildiğini hatırlatan Bakan Yanık şöyleki dedi:

“Engellilerimizden, en son Ocak 2020’de kamuda engelli istihdamını, atamalarını yapmıştık. Ortaya maalesef uzun bir pandemi devri girdi. Artık tekrar kamu kurum ve kuruluşlarımızdan engelli muhtaçlığı için gereksinim kotalarını topluyor ve şayet kâfi sayıya ulaşırsak 2021 yılının sonunda yahut 2022 yılı başında engelli atamalarını da yapmak istiyoruz. Engelli yurttaşlarımız, çoğunlukla bizim bakanlığımızdan atama istikametindeki taleplerini doğal olarak bizden istiyorlar. Lakin bizim buradaki işlevimiz, bir uyum işlevi. Bunu da paylaşmak isterim. Biz hiç bir kamu kuruluşuna, sana şu kadar engelli ataması yapıyorum. Sana bu kadar işçi gönderiyorum deme hakkına sahip değiliz. Biz muhtaçlık kotalarını topluyor, ondan sonrasında atamayı gerçekleştiriyoruz. Fakat engelli vatandaşlarımız ismine, onların bir temsilcisi olarak, onların haklarını savunan bir bakanlık olarak kamu kuruluşlarımızı olabildiği kadar fazlaca engelli istihdamı noktasında da teşvik etmeye, onlara ricada bulunmaya çalışıyoruz. Bunu da sizin vasıtanızla bir müjde sayılabilir mi? Bilmiyorum fakat bir haber olarak paylaşmış olayım.”

KAYNAK: DHA