Baba, anne ve ikizlerin doğum günleri aynı

kolluk

New member
Ohio
Büyük tesadüf: Baba, anne ve ikizlerin doğum günleri aynı

Yeni ebeveynler Scierra Blair (solda) ve José Ervin

© Cleveland Kliniği / Instagram

Eugene Epp

Scierra Blair ve José Ervin’in her ikisinin de doğum günleri 18 Ağustos’ta. Artık Ohio çiftinin ikizleri oldu ve onlar da 18 Ağustos’ta doğdular.

Scierra Blair ve José Ervin ilk tanıştıklarında doğum günlerinin aynı gün olması konusunda düzenli olarak şaka yapmış olmalılar. Böyle bir ortak bulma olasılığı nedir?

Blair ve Ervin 18 Ağustos’ta doğmuşlardı, ancak Ervin bir yıl erken doğmuştu. 32 yaşındaki ve 31 yaşındaki çift şu anda nişanlı. Ancak yine bu günde doğan bir çocuğa sahip olma olasılığı daha da düşüktür. Ve hatta iki mi? Aslında neredeyse imkansız. Ancak ABD’nin Ohio eyaletinden gelen çiftin başına gelen de tam olarak buydu. Çift, 18 Ağustos’ta doğan ikizlerin ebeveyni oldu.

Büyük doğum günü partileri kaçınılmazdır

José Ervin III sabah 12.35’te doğdu ve bir dakika sonra Ar’ria Lannette Ervin onu takip etti. Böylece ikizler gece yarısı buçukta doğdular; sanki ailedeki bu önemli günde doğmak için fazladan zaman harcamışlar gibi. Anne Scierra Blair, People portalına “Sen benim doğum günü hediyemsin” dedi. “Onu günde 30.000 kez öpüyorum.”

İkizlerle birlikte çiftin önümüzdeki yıllarda bazı zorluklarla karşılaşacağı kesin. Ama en azından yeni ebeveynlerin çocuklarının doğum günlerini unutma konusunda endişelenmelerine gerek yok. Yani 18 Ağustos’ta büyük partiler kaçınılmaz. Blair ve Ervin birbirlerini yalnızca bir yıldır tanıyorlar ve Ervin ilk randevuda partnerinin doğum gününün aynı gün olduğuna inanamadı. Kimliğini bile göstermişti: “Bana bir peri masalı anlattığını sanıyordum.” Daha sonra Cleveland’daki bir doğumhanede birlikte ilk doğum günlerini kutladılar.

Hatta sadece olasılık A çocuğun doğum günü ile aynı gün ikisi birden Ebeveynlerin bu oranı 133.000’de birdir; ABD hastanesinde geçen yıl böyle bir vaka dikkate alınarak hesaplanmıştır. İkiz olması durumunda olasılık elbette önemli ölçüde daha düşüktür.

Kaynaklar: Cleveland Kliniği / “İnsanlar”

Yeni doğan bebeğimizi festivale götürdük: 5 kişilik aile işin nasıl yapıldığını gösteriyor

Videoyu izleyin: Küçük çocuklarla parti yapmak mümkün değil mi? Galler’den genç bir aile, en küçük çocuklarının doğumundan on bir hafta sonra birlikte bir festivale gidiyor ve bunun işe yarayabileceğini gösteriyor. Rahibe Katie Tradie, festivalde rahat bir konaklama için ipuçları veriyor.

#Konular