Apple’da kırmızı alarm: iPhone 14 Pro üretimi durdu!

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Apple’da kırmızı alarm: iPhone 14 Pro üretimi durdu! Akıllı telefon dünyasının en büyük ismi Apple, iPhone 14 serisiyle bir daha rekorlara imza attı. Lakin şirket, serinin üretim kademesinden dağıtım kademesine kadar biroldukca kıymetli sorun yaşadı. Son olarak yaşananlar, şirket için kırmızı alarm manasına gelebilir.

iPhone 14 Pro üretimi, koronavirüs niçiniyle durmak zorunda kaldı

Apple üretim çizgisinin büyük bir çoğunluğu Çin’de yer alıyor. Bilindiği üzere Çin, “koronavirüse karşı sıfır tolerans” siyasetini yürütüyor. Bu durum, biroldukca teknoloji devini vakit zaman zora sokuyor. şüphesiz bundan en hayli etkilenen isim Apple’dı.

iPhone 14 serisinin üretim devrinde yaşanan sorunlar, serinin gecikeceği istikametinde haberlere yol açmıştı. Şirket, Çin’deki en büyük Apple ortaklarından Foxconn, ağır çalışmalar kararında üretimi tamamladı ve seriyi tam tarihine yetiştirdi.

Apple, yaşananların akabinde üretim çizgisinin istikametini değiştirmek istiyor. Şirket, istikametini 3 ila 5 yıl ortasında büsbütün Tayland’a çevirecek. Ek olarak şirketin Hindistan’daki Tata Group ve kontratlı üreticileri Pegatron yahut Wistron’un üretim yüzdelerini arttırması bekleniyor. Şirket, planlı bir biçimde Çin’den çıkmak isterken büyük bir dertle karşı karşıya kaldı.

Özellikle iPhone 11 serisinden bu yana Apple’ın akıllı telefonlarında farklılıklar göze çarpıyor. Şirket, standart ve Pro modelleri içindeki farklılıkları giderek arttırıyor. Bu durumun akabinde teknoloji devi Çin’deki fabrikalarına standart modelleri iPhone 14 ve 14 Plus üretimini durdurma talimatı verdi.

Apple, standart ayırılan üretim planını yalnızca iPhone 14’ün Pro modellerine çevirmişti. Lakin, koronavirüs niçiniyle Foxconn kapatıldı. Büyük bir sipariş yoğunluğu bulunmasına karşın iPhone 14 Pro üretimi durduruldu. O denli ki serinin Pro modelleri yalnızca Foxconn’da üretiliyor. Hal bu biçimde olunca Apple, iPhone 14 Pro modellerinde tedarik ezası yaşanacağını kabul etti.