Apple harekete geçti: iPhone 14 erken mi duyurulacak?

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Apple harekete geçti: iPhone 14 erken mi duyurulacak? Çin’de bir daha patlak veren Covid-19 karantinaları daha sonrasında Apple tedarikçileri içinde yeni bir hareketlilik başlamış olabilir. Mahallî kaynaklardan gelen argümanlara bakılırsa Apple’ın en büyük üretim ortağı Foxconn, beklenenden erken bir tarihte personel almaya başladı.

Tayvan basınında çıkan haberler, Apple ve Foxconn içindeki yeni mutabakatını ortaya koydu. Apple, iPhone 14 montajı için çalışanların olağan kaidelerden daha erken tarihte işe başlamasını, iPhone 13 için ise daha fazla kişinin çalışmasını talep etti.

Foxconn fabrikalarında iPhone 14 üretimi başlıyor

Tayvan medyası Apple’ın Foxconn’dan bir daha sonraki iPhone 14’ü monte etmek için personel toplamaya başlamasını istediğini bildiriyor. Talep olağandan daha erken geldiğinden dolayı vakit içindema açısından olağandışı görünüyor.

iPhone üretimi için sıra dışı bir devirde harekete geçen Foxconn, olağandan çok çalışan çalışanlarına yüzde 30’luk bonus vermeyi taahhüt etti. Mahallî kaynaklar, yeni iPhone üretimi için emekçi alınma vaktinin çabucak hemen gelmediğini söylüyor, fakat Apple’ın tedarik konusunda sorun yaşamak istemediği düşünülüyor.

Foxconn’un iPhone montaj sınırları, karantina tedbirleri sonlandırılan Zhenzhou’da bulunuyor. Bu yüzden Apple, Çin’in öteki bölgelerindeki üretim kayıplarını dengelemek için bu fabrikadaki kapasiteyi artırmak istiyor.

Apple’ın ayrıyeten iPhone üretimlerinin aksamaması için bölgesel idareyle anlaştığı da argüman edildi. İdarenin ülkedeki salgını ortadan kaldırmak üzere bir hedefi olsa da, Apple’ın diğer ülkelere kaçmasını istemiyor.

Foxconn’un COVID-19 ile çabada kullandığı ana tedbirlerden biri, emekçilere kapalı döngü üretim uygulanması. Bu, çalışanların fabrikadaki tesislerde kalması manasına geliyor. Fakat koronavirüs riskinin daha düşük olduğu bölgelerdeki emekçiler direkt meskenlerine gitme hakkına sahip.

Apple tarafınca yayınlanan son raporda, tedarik zincirindeki mümkün kırılmanın kararı 4 milyar dolar ile 8 milyar dolar içinde olabilir. iPhone 14 stoklarını etkileyecek bu kırılma, Apple’ın satış gayelerini suya düşürebilir.

Pekala siz iPhone 14 üretim tarihi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından veya SDN Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.