Apple bu kere sınıfta kaldı: iPad Air 5, gıcırdıyor!

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Apple bu kere sınıfta kaldı: iPad Air 5, gıcırdıyor! Apple, 8 Mart’ta düzenlediği Peek Performance etkinliğinde iPad Air 5 modelini tanıttı. M1 çipinden güç alan bu aygıt, kullanıcılar tarafınca merakla bekleniyordu. Lakin teslim alan bireylerin büyük bir kısmı birebir sıkıntıdan muzdarip olduklarını lisana getiriyor.

iPad Air 5 gıcırdıyor: Apple gereçten mi çaldı?

Apple’ın tanınan tablet modellerinden iPad Air, serinin 5. modeli ile 18 Mart’ta satışa çıktı. Lakin aygıtı satın alan bir hayli ABD’li müşteri iade talebinde bulunduğunu lisana getiriyor. Bunun en büyük niçiniyse yapı kalitesini selefine nazaran epey düşük bulmaları oldu.

Kullanıcılar tarafınca bilhassa Reddit üzerinden lisana getirilen şikayetler, Apple’ın yeni iPad Air 5 modelinde kullandığı alüminyum yüzeyin iPad Air 4’e göre epeyce daha ince olmasından kaynaklanıyor. Bu sebeple aygıtı elde tutarken art tarafında neredeyse pilin hissedilebildiği ve ekrana ya da aygıtın etrafına dokunup hafifçeçe bastırıldığında gıcırtıların geldiği söyleniyor.

Hususla ilgili Reddit üzerinden birinci paylaşımı gerçekleştiren u/mezzox33142 isimli kullanıcı şunları söylemiş oldu:

Bugün iki adet mavi iPad Air 2022 sipariş ettim ve elime ulaştı. Biraz şok oldum. Alüminyum art plaka, sahip olduğum iPad 4’ten çok daha ince. Aygıtı tuttuğunuzda pili neredeyse plakadan hissedebilirsiniz. Her iki iPad de birebir hissi veriyor ve onları tuttuğunuzda gıcırtılı sesler çıkarıyorlar. Bu iPad Air 4’ümde yoktu. İkisini de iade ediyorum. Lakin yalnızca bana gelenler mi bu türlü diye merak ediyorum.

Bu paylaşımın akabinde yüzlerce kişi misal sorunlarla karşılaştığını lisana getirdi. Değişik bir biçimde birden fazla da mavi renkli iPad’i sipariş ettiği için sorunun buradan kaynaklanıp kaynaklanamayacağı hakkında başka bir tartışma başladı.

Siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum‘da yahut yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!