Albüm fikirleri: Bunlar bir şiir albümünde güzel görünür

kolluk

New member
Modern şiir albümü
Tutkal, karalama, yaratıcı olun: Neden bir not defteri almalısınız?

yıldız karalama defteri fikirlerini gösterir

© Milko / Getty Images

Samira Debbeler

O zamanlar şiirler bir şiir albümünde toplanırdı, bugün ise not defteri olarak anılıyor. Yazarımız burada bu farkı ve bunun neden sahip olduğu en değerli şeylerden biri olduğunu yazıyor.

Hatırladığım ilk doğum günü hediyelerinden biri: Bir şiir albümü. Kapak kırmızıydı, mavi bir deniz ve hava yatağında güneşlenen Diddlmaus vardı. O zamanlar bunun havalı olduğunu düşünmüştüm, özellikle de 90'ların sonlarında hemen hemen her okul çantasını, kalem kutusunu ve kağıdı süsleyen ünlü fare yüzünden. Yirmi yıl sonrasına, şiir albümü çoktan süslü bir güncellemeye kavuşana kadar kitabın değerini takdir etmeyi öğrenemedim: not defteri.

Karalama defteri nedir?

Albümler kişisel hafıza kültürünün hazinesidir. Masal değil, gerçek hikayeler anlatırlar. Arkadaşların, akrabaların, eski sevgililerin, hatta belki gelecekteki düşmanların hikayeleri, kim bilir. Her şeyden önce hikayeler ne onları yazan kişileri, ne de onlarla geçirdiğiniz zamanı unutturmuyor. Karalama defterinin şiir albümünden farkı.

Bir şiir albümü temelde not defterinin eski kuzenidir. Bir şiir albümü esas olarak arkadaşların ve ailelerin güzel sözler ve şiirler yazması için kullanılırken, bir not defteri daha çok yönlü ve yaratıcıdır. Sadece rastgele şiirleri (dürüst olalım: çoğunlukla kopyalananlar) değil, aynı zamanda resimleri, biletleri ve daha birçok hatıra eşyasını da topladığınız bir günlük, fotoğraf albümü ve sanat kitabı karışımıdır. Kısacası: Bir şiir albümü daha çok kelime merkezlidir, bir not defteri ise çeşitlilikle gelişir.

Albüm fikirleri: Girişler böyle görünebilir

İtiraf etmeliyim ki bugün Diddl şiir albümümün nerede olduğuna dair hiçbir fikrim yok. Bilmeyi çok isterdim ama muhtemelen hiçbir zaman öğrenemeyeceğim. Bugün kapağında fare olmayan yeni bir tane var. Bu altın çerçeveli kahverengikaliteli görünüyor, bu benim için önemliydi. Sayfalar kalın, boş, açık krem tonundadır. Sonuçta, 200 yıl sonra bir müzede sergilendiğinde ve arkadaşlarımın yaratıcı çalışmalarına yabancılar hayran kaldığında ya da en azından torunlarından bazıları onu bodrumda toz içinde bıraktığında, güzel görünmesi gerekiyor.

Büyükanne ve büyükbabalardan, kardeşlerden, ebeveynlerden, arkadaşlardan, meslektaşlardan gelen girişleri içerir. Bir arkadaş sıkıştı Taylor Swift'den Alıntılarkız kardeşim çocukluk suçlarını bana itiraf etti, büyükanne ve büyükbabam asla unutulmamamı istedi, başka bir arkadaşım da paylaştığımız şarkılara yönlendiren QR kodları yapıştırdı. Tüm yazılar kişisel, duygusal ve şaşırtıcıdır ve okuması keyiflidir. Ayrıca aşağıdaki fikirlerden birini de uygulayabilirsiniz.

Karalama defteri aksesuarları: Kitap nasıl tasarlanır

• fotoğraflar: Elbette en iyi anlık görüntüler her zaman işe yarar. Tatil fotoğrafları, arkadaşlarla selfieler vb. vs. olsun, her şey kitapta yer alıyor. Polaroid özellikle güzel görünüyorsun.
  • Biletler ve giriş biletleri: İlk buluşmadan kalma sinema bileti, geçen yazdan kalma festival bilekliği, birlikte çıktığınız uçağa biniş kartları – dokunabileceğiniz anılar.
  • Çizimler, pullar, Çıkartmalar ve karalamalar: Eğer yapabiliyorsanız mutlaka içinizdeki Picasso'yu ortaya çıkarmalısınız. Albümlerde görselleştirmeler her zaman güzel görünür.
  • Notlar ve alıntılar: Komik sözler, ilham verici alıntılar veya sadece derin düşünceler, okunduğunda duyguları tetikler.
  • Doğadan bulur: Kurutulmuş çiçeklerEn sevdiğiniz plajın yaprakları ve hatta kumu özellikle çekicidir.
  • Kumaş ve dantel: En sevdiğiniz elbisenin bir parçası veya düğün fiyonkunun bir parçası – not defterleri küçük, kişisel ayrıntılardan oluşur.

Bir not defteri özel, kişisel, somut ve sevgiyle yapılmış bir şeydir. Önemli anları ve anıları yaratıcı ve bireysel bir şekilde yakalar. Benim için not defterim, özel insanları anmak ve hatırlamak için tekrar tekrar karıştırabileceğim küçük bir zaman kapsülü gibidir. Kim bilir, belki bir gün nesilleri memnun edecek bir aile yadigârı haline gelir; kesinlikle bodrumumda toz birikmeyecektir.

Ayrıca ilginizi çekebilir:

Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içerir. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.