Aksaray’da yolcu otobüsü şarampole devrildi: 22 yaralı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Aksaray’da yolcu otobüsü şarampole devrildi: 22 yaralı Aksaray’da şoförünün denetiminden çıkan yolcu otobüsünün devrilmesi kararı 22 kişi yaralandı.

Kaza, saat 04.30 sıralarında Aksaray- Ankara kara yolunun 45’inci kilometresinde meydana geldi. Adana’dan Ankara’ya giden Kerem Özbek (38) yönetimindeki 01 ATH 106 plakalı yolcu otobüsü, şoförünün denetiminden çıkıp şarampole devrildi. 2 şoför ve 1 muavinle birlikte toplam 38 kişinin bulunduğu otobüsle sürücü Özbek’in de ortalarında olduğu 22 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine fazlaca sayıda sıhhat, itfaiye ve AFAD takımı sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki özel hastanelere kaldırıldı.

‘Camı kırıp yaşlı ve çocukları dışarı çıkardık’

Yaralı yolculardan Ali Akıncı, ”Yolcuların birçoğu uyuyordu, ben uyumuyordum. Otobüs bir anda şiddetli bir biçimde sallanmaya ve sağa kaymaya başladı. Güya lastikte değil de taban üstünde gidiyor üzere oldu. Bu sırada yolcular çabucak uyandı ve koltukları tutmaya başladık. 5 ile 10 saniye daha sonra otobüs devrildi. Devrilme daha sonrası otobüsün ortasında bir panik havası oldu. Camı kırıp yaşlı ve çocukları dışarı çıkardık. daha sonra fenerlerle yaralıları denetim ettik. Otobüsten gaz kokusu gelince biz de süratli bir biçimde ortasından çıktık. 10 dakika daha sonra ambulans, polis ile jandarma grupları geldi. Çok şükür meyyit olmadı yaralılar var “ diye konuştu.