Akıllı telefonlar için büyük artırım kapıda! İşte sebebi

BarnaBi

Global Mod
Global Mod
Akıllı telefonlar için büyük artırım kapıda! İşte sebebi Teknoloji bölümünde ortaya çıkan işlemci sorunu niçiniyle şirketler arz talep istikrarını kurmakta zorlanıyorlar. Coronavirüs salgınının tüm dünyaya yayılması ve pandemiyle birlikte meskene kapanan öğrenciler ve çalışanlar; işlerini bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlar üzerinden ilerletmeye başladı. Teknoloji aletlere olan ağır talep niçiniyle tüm dünyada çip meşakkati doğal olarak da devamında arz talep sorunu meydana geldi.

Tüm bunların akabinde bugün ortaya çıkan raporlara göre Samsung Elektronik, işlemci üretimi konusunda müşterileriyle mutabakata oturarak artırım yapmak istiyor. İşlemciler için yapılacak artırımlar ise doğal olarak akıllı telefonların meblağlarını etkileyecek. Pekala, Samsung çipler için yüzde kaç artırım yapmak istiyor? Habere daima birlikte göz atalım.

Samsung, işlemciler için yüzde 20’ye kadar artırım istiyor!

Teknoloji devi Samsung, tüm dünyada devam eden çip sorunun ortasında üretim meblağlarına yüzde 20’ye kadar artırım yapmak istiyor. Çip üretiminde oluşacak rastgele bir fiyat artışı ise doğal olarak akıllı telefon modellerinde artırım olarak karşımıza çıkacak.

SamMobile’ın haberine bakılırsa firma, fiyat artışı konusunda müşterileriyle görüşmeye devam ediyor. Lakin bu durumun sadece Samsung tarafınca yapıldığı düşünülmüyor. Artan gereç maliyetleri niçiniyle genel olarak bölümde çip üretimi için fiyat artışı olacağı varsayım ediliyor.

Samsung, geçtiğimiz ay talebin mevcut üretim kapasitesini aştığını açıklamıştı. Firma, üretim kapasitesini artırmak için Teksas’ta 17 milyar dolar bedelinde yeni bir çip üretim tesisi kuruyor. Ek olarak öbür şirketler de çip probleminin uzun bir süre devam edeceğini açıklamıştı.

Siz okuyucularımız bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Samsung, çip üretimi için ne kadar artırım yapacak ve akıllı telefon modellerine tesiri nasıl olacak? Niyetlerinizi Yorumlar kısmında ya da SDN Forum‘da belirtebilirsiniz.