Ablasının ismini yaşatmak için deniz arabası üretti

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ablasının ismini yaşatmak için deniz arabası üretti Atalay, ablasının ismini yaşatmak için de ‘Cey-Car’ ismini verdiği deniz arabasını ihraç etmeyi hedefliyor.

Ticaretle uğraşan bir çocuk annesi Ferda Atalay, bir süre evvel emekli oldu. Atalay, 112 Acil Sıhhat Grubu’nda misyonlu ablası tabip Ceyda Atalay ile kıyıda otururken, 2 kişilik deniz arabasına binenlerin yanında, binemediği için ağlayan çocukları görür görmez, aracın 4 kişiliğini üretmek için kolları sıvadı.

Emeklilikten de sıkılan Atalay, bir süre daha sonra bu arabaları yapabileceklerini ablasına anlattı. Atalay kardeşler, deniz arabası üretmek gayesiyle araştırma yapıp, üretim için bir atölye buldu. Lakin pankreas kanseriyle uğraş eden Ceyda Atalay, geçen 30 Mayıs’ta hayatını kaybetti. Istırap yaşayan Ferda Atalay, ablasıyla kurduğu hayali gerçekleştirmek için işin başına geçti.

KKTC’ye satıldı

Tüm çalışmaları yapılan birinci araba, bir haftada tamamlandı. Atalay, üretilen deniz arabasına ise birlikte hayal kurdukları ablasının isminin yaşaması için ‘Cey-Car’ ismini verdi. Görünümüyle bir arabası andıran deniz aracının sürat göstergesi, farları, stop lambaları, vitesi bulunuyor. Jet-ski motoruyla denizde hızla hareket eden deniz aracından 7 adet üretildi. Türkiye’nin birinci 4 kişilik deniz arabası olan deniz aracı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne satıldı. Motorsuz satılan aracın fiyatı ise 90 bin ile 100 bin lira içinde değişiyor.

Bayan teşebbüsçü olarak dayanak gördüğünü belirten Ferda Atalay, “Bu 4 kişilik deniz aracımız polyesterden yapılıyor. Tekne üzere deniz üzerinde hareket ediyor. Bir eser tüm aksesuarlarını koyduğumuz biçimiyle neredeyse bir haftada imal edilebiliyor. Daha evvel ticaretle uğraşıyordum esasen. Emekli olduktan daha sonra bir süre çalışmaya orta verdim fakat konutta oturmak epeyce sıkıcı geldi. Pandemi sürecinde bir istihdam yaratayım istedim” dedi.

Ürettikleri araçları yurt dışına ihraç etmeyi hedeflediklerini söyleyen Atalay, “Ablamla bir gün kıyıda otururken bu araçların 2 kişilik olanlarını gördük. Çocukların binemedikleri için ağladıklarını görür görmez ‘Niye bunun 4 kişilikleri yok’ diye düşündük. Araştırdık ve 4 kişilik deniz araçlarını yapmaya karar verdik. bir arada başladık lakin ablam Ceyda bir süre daha sonra vefat etti. Biz de onun isminin yaşaması için aracımıza Cey-Car ismini verdik. Şu ana kadar 7 araç ürettik” diye konuştu.