93 yaşındaki demans hastası boğulmaktan son anda kurtarıldı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
93 yaşındaki demans hastası boğulmaktan son anda kurtarıldı Beykoz’da yüzmek için denize giren 93 yaşındaki Demans hastası Niyazi Yalçın kıyıdan yaklaşık 60 metre açıldı. Denizde boğulma tehlikesi geçiren yaşlı adamı kıyıdakilerin yardım daveti ile geçmekte olan bir tekniçin atılan can simidi ile kurtarıldı. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, evvelki gün akşam saatlerinde Paşabahçe kıyısı Burunbahçe mevkiinde meydana geldi. Kıyıdaki vatandaşlar, kıyıya yaklaşık 60 metre aralıkta denizden bir vatandaşın imdat davetlerini duydu. Bunun üzerine polis, sıhhat ve kıyı güvenlik takımlarına haber verdi. Vatandaşlar gruplar gelinceye kadar, Boğaz’dan geçen seyahat teknelerine kıyıdan seslenerek durdurmaya ve yardım istemeye çalıştı. Bir seyahat teknesindekiler vatandaşların yardım davetlerini duyarak kıyıya yaklaştı. Teknedekiler, vatandaşların yönlendirmesi ve projektör sayesinde denizdeki kişiyi aramaya başladı.

İhbar üzerine sıhhat grupları geldi

Yaklaşık 10 dakika boyunca süren aramalar kararında boğulma tehlikesi geçiren kişinin yeri tespit edildi. Teknedekiler can artık atarak boğulma tehlikesi geçiren kişiyi tekneye almayı başardı. İhbar üzerine olay yerine gelen sıhhat grupları de kıyıda hazır bekliyordu.

Dün taburcu oldu

Tekne ile kıyıya çıkarılan Yalçın ‘a sıhhat grupları tarafınca ambulans ortasında birinci müdahalesi yapıldı. Denizden çıkarıldığında şuurunun açık olduğu öğrenilen yaşlı adamın sıhhat gruplarına “uzun müddettir yüzüyordum” dediği öğrenildi. Ambulansla Paşabahçe Devlet Hastanesine kaldırılan Niyazi Yalçın tedavi altına alındı.

Dün öğlen saatlerinde taburcu olan Yalçın yakınları tarafınca hastaniçin alındı. Yalçın sonrasındasında kızı ile bir arada tabiri alınmak üzere Paşabahçe Polis Merkezi’ne geldi. Sözü alındıktan daha sonra yakınları tarafınca konuta gdolayılen Yalçın basın mensuplarının sorusuna “İyiyim, siz nasılsınız?” diye yanıt verdi.

Niyazi Yalçın’ın demans hastası olduğu Sancaktepe’deki konutundan çıkarak Beykoz’a geldiği ve yüzmek için denize girdiği öğrenildi.