3 bin Euro’yu kimler ve nasıl talep edecekler?

Hasan

New member
Vergiye tabi olmayan şirket ikramiye ve yardımlarının tavanı, çocuklu ailelere yardımcı olmak için 3.000 avroya yükseldi.

İle ilgili Nicholas Theophilus Yayınlanan 2 Ağustos 2023

Gelir İdaresi Başkanlığı konuyla ilgili bazı haberler verdi. kurumsal faydalar ve üzerinde bakmakla yükümlü olunan bir veya daha fazla çocuğu olan çalışanlar için ikramiye. gibi diğer desteklerden yararlanacak olan ekonomik zorluktaki ailelere daha fazla nefes alma alanı sağlamak için muafiyet sınırı yükseltilmiştir. sosyal kart.

Bu nedenle, bakmakla yükümlü olunan çocukları olan çalışanlar için verimlilik ikramiyelerinde daha fazla taviz ve muafiyet sağlanacaktır.

Çocuk bonusu nasıl talep edilir

Hükümet tarafından oluşturulan yeni kurumsal refah düzenlemeleri, bakmakla yükümlü olunan çocukları olan çalışanlara ek faydalar ve destek sağlamaktadır.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (AdE) 23/E sayılı genelgesi, 2023 Çalışma kararnamesi’nin (aynı zamanda şirketler için faydalar) ve çocuk ikramiyeleri için muafiyet tavanının yükseltileceğini teyit eder. 3 bin euro.

Bu nedenle, bu yıldan itibaren kişisel gelir vergisinden muaf olacaklar ve üretkenlik ikramiyeleri üzerindeki ikame vergileri:

· Bakmakla yükümlü olunan çocukları (hatta sadece bir çocuğu) olan çalışanlar lehine 3.000 Euro’ya varan yardımlar ve ikramiyeler. Geliri 2.840,51 avroyu aşmayan çocuklar, indirilebilir masraflar;

· Çalışan gelirinin oluşumuna katkıda bulunmayan ikramiyeler;

· Evsel elektrik, su ve gaz hizmetleri için işçilere geri ödemeler.

AdE, “bakmakla yükümlü olunan çocuklar için yapılan kesintinin tamamını, aralarından daha yüksek gelire sahip olan ebeveyne atfetmeyi kabul etseler bile, yeni kolaylaştırma her iki ebeveyne bağlıdır.

Yardıma erişmek isteyen işçiler, bunu doğrudan yardım ve üretim ikramiyesi sağlayan işverenlerinden talep etmek zorunda kalacaklar.

Aileler için indirimler

Başkalarını dört gözle bekliyorum aileler için indirimler seçim kampanyasında vaat edilen ve henüz ödenmeyen, Gelir İdaresi’nin (evrensel tek kontrol bölümü) ve INPS’nin kurumsal portallarında, diğer olağan önlemlerin yöntemler ve erişim gereksinimleriyle birlikte listelendiğini size hatırlatırız.