2021 İslam İktisadı Mükafatları sahiplerini buldu

kolluk

New member
2021 İslam İktisadı Mükafatları sahiplerini buldu Bu yıl dördüncü yılına giren İslam İktisadı Mükafatları, İslam İktisadı alanındaki çalışmaları desteklemek ve nitelikli çalışmaları teşvik etmek emeliyle verilmekte ve kamuoyu tarafınca da büyük bir ilgiyle takip edildi. 2018 yılından itibaren her yıl araştırma, katkı, uygulama ve tez olarak 4 kategoride verilen mükafatlar bu yıl da sahiplerini buldu.

İslam İktisadı Uygulama Mükafatı Karz-ı Hasen Vakfı ismine Mütevelli Heyet Lideri Mehmet Koca’ya İTO Lider Yardımcısı İsrafil Kurulay tarafınca takdim edilirken, İslam İktisadı Araştırma Mükafatı Mabid Ali AL-Jarhi’ye UNSUR İlim Kültür Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Lideri Prof Dr. Nihat Erdoğmuş tarafınca verildi. İslam İktisadı Uygulama Mükafatı Abdul Azim Islahi’ye Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan tarafınca ve İslam İktisadı Tez Mükafatı ise İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut tarafınca Cem Korkut’a takdim edildi.

9. İSLAM İKTİSADI ATÖLYESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

23 Ülkeden 102 özetin alındığı ve 14 bildirimin sunulup tartışıldığı alanındaki tesirli tertiplerden biri olan İslam İktisadı Atölyesi’nin dokuzuncusu “Kalkınma ve Geri Kalmışlık Sorunsalı” başlığı altında 17-19 2021 tarihlerinde İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

9. İslam İktisadı Atölyesi’nin birinci günü selamlama konuşmaları İKAM Yöneticisi Sercan Karadoğan, İGİAD Lideri Ayhan Karahan UNSUR Vakfı İdare Şurası Lideri Lütfi Sunar, PRENSİP Vakfı Mütevelli Heyet Lideri Nihat Erdoğmuş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Yücel Oğurlu ve İstanbul Ticaret Odası Lider Yardımcısı İsrafil Kuralay’ın selamlama konuşmaları ve İslam İktisadı Ödülleri’nin verilmesinin akabinde açılış paneliyle başladı.

“Kalkınma ve Az Gelişmişlik Sorunsalına Yaklaşımlar ve Tahlil Önerileri” başlıklı açılış panelini İKAM Yürütme Konseyi Üyesi Necmettin Kızılkaya yönetirken INCEIF’ten Azmi Omar, Ankara Toplumsal Bilimler Üniversitesi’nden Mabid Al-Jarhi, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi İştirak Dairesi Başkanlığından Tarık Akın ve Katar Hamad bin Khalifa Üniversitesi’nden Ahmet Faruk Aysan bildirilerini gerçekleştirdi.

ABD’den Malezya’ya Katar’dan Bangladeş’e kadar 10 farklı ülkeden iştirakçinin iştiraki ile geçekleştirilen atölyeler birinci ve ikinci gün gerçekleşen oturumlar ile nihayete erdi. Salgın sebebi ile hibrit olarak gerçekleştirilen aktiflik canlı yayın ve online oturumlar ile yurt içi ve yurt haricinde alanının ilgililerine erişmeyi başardı.

İKAM’ın bu yıl dokuzuncusunu düzenlediği atölye; PRENSİP İlim Kültür Eğitim Vakfı, Türkiye İktisadi Teşebbüs ve İş Ahlakı Derneği İGİAD ve İstanbul Ticaret Üniversitesi tertibi ile İstanbul Ticaret Odası, Albaraka Türk İştirak Bankası, İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Ofisi ve Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı takviyeleri ile gerçekleşti.