15 kişinin öldüğü Balıkesir kazasıyla ilgili skandal ihmal

Bilgin

Global Mod
Global Mod
15 kişinin öldüğü Balıkesir kazasıyla ilgili skandal ihmal Kaza, dün sabah saatlerinde Balıkesir- Edremit karayolu Orgahnize Sanayi Kavşağı’nda meydana geldi. Zonguldak’tan İzmir’e giden Efe Tıp firmasına ilişkin yolcu otobüsü, şoförünün denetiminden çıkıp tarlaya devrildi. Kazada, otobüs sürücüleri Kerem Başol ile Cengiz Umut’un da ortalarında olduğu 15 kişi öldü, 17 kişi yaralandı.

Sürücülerden Kerem Başol’un cenazesi, gece saatlerinde memleketi Zonguldak’ın Kozlu ilçesine getirildi. Kerem Başol için Aziziye Camii’nde öğlen namazının akabinde cenaze namazı kılındı. Cenazede üvey ağabeyleri Serkan Çengelcik ve Erkan Çengelcik taziyeleri kabul etti. 1 çocuk babası Kerem Başol, kılınan cenaze namazı daha sonrası aile mezarlığında toprağa verildi.

‘Seferden geldikten daha sonra yeniden sefere çıkardılar’

Serkan Çengelcik ise firmanın yetkilisinin kardeşini seferden geldikten daha sonra aradığında yanına olduğunu anlatarak, şu biçimde konuştu:

“Firmanın yetkilisi benim yanımda aradı. Gel dedi. Kardeşim hayli yorgunum gidemem dedi. O sürücü rahatsız sen gel öbür ehliyet geçiririz sen gidersin dedi. Çocuğu o biçimde yorgun argın yola çıkardılar. Ben gitme dedim lakin o ‘Ya işime son verirseler ben ne yaparım?’ dedi. Seferden gelmişti, duş almıştı. Pantolonunu terziye vermişti. Meskene geçtiğinde müdürü telefon açtı ona. Şu an ise telefonu ortalıkta yok kardeşimin. Telefon çalıyor lakin bulunamadı. Jandarma da bulamadı telefonunu. Yola çıkmadan evvel İzmir sınırından gelmişti. Sen gel ben sana diğer ehliyet bulurum dedi. Müdürü, ‘Benim hatırım için gideceksin’ dedi. Çocuk mecbur kalktı, yola gitti. Bunu herkes biliyor. Olağanda yola çıkması yasak. O niçinle öbür ehliyet kullanıyorlar. Daima diyordu araçların arızalı olduğunu. Yoldan gelmiş adamı nasıl yola çıkartıyorsunuz?”